Πολιτική

Κικίλιας σε Τσίπρα: «Ο ρόλος μου στη διαχείριση της κρίσης είναι να κάνω δουλειά, όχι επικοινωνία»

Κικίλιας σε Τσίπρα: «Ο ρόλος μου στη διαχείριση της κρίσης είναι να κάνω δουλειά, όχι επικοινωνία»
Κικίλιας σε Τσίπρα: Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει την τοποθέτηση της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, ως επικεφαλής του υπουργείου Υγείας.

Μέσω Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και στα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Ήταν επί οκτώ μήνες εξαφανισμένος και κρυβόταν πίσω από τον καθηγητή Τσιόδρα» τόνισε ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Υγείας να απαντά:

«Είμαι ο υπουργός που βγήκε πρώτος τον Φεβρουάριο και ανακοίνωσε μέτρα για σχολεία-καρναβάλια και εσείς αντιδρούσατε κ. Τσίπρα. Ο ρόλος του υπουργού Υγείας στη διαχείριση κρίσης είναι να κάνει δουλειά, όχι επικοινωνία. Εσείς αντιλαμβάνεστε την πολιτική μόνο ως επικοινωνία. Δυστυχώς».

Η ανάρτηση του κ. Κικίλια στα social media:

Νωρίτερα, κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, όπου συζητείται η εφαρμοζόμενη πολιτική έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε προτείνει την καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, για τη θέση του υπουργού Υγείας. «Η πρότασή μου δεν αφορά προσωπικά τον κ. Κικίλια. Ωστόσο δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι ο κ. Κικίλιας ήταν επί οκτώ μήνες εξαφανισμένος και κρυβόταν πίσω από τον καθηγητή Τσιόδρα που είναι άξιος, αλλά έκανε κι εκείνος λάθη. Ας σας έβαζε υπουργό Αθλητισμού ο κ. Μητσοτάκης, αλλά όχι υπουργό Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε μια ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ότι οφείλει να έχει το θάρρος να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό στα κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. «Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξαρχής ο  πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι «νικήσαμε τον » και κάνατε φιέστα στη ;», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments