Πολιτική

Κλείσιμο σχολείων: Στις 12μμ οι ανακοινώσεις της Κεραμέως, παρουσία Κικίλια και Θεοδωρικάκου

Κλείσιμο σχολείων: Στις 12μμ οι ανακοινώσεις της Κεραμέως, παρουσία Κικίλια και Θεοδωρικάκου
Κλείσιμο σχολείων: Οι υπουργοί Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών θα προχωρήσουν στις ανακοινώσεις για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στις 12μμ.

Μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αλλά και των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας αναμένονταν χθες, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 12μμ με παρουσία και των υπουργών Υγείας και Εσωτερικών. Στην ενημέρωση θα δοθούν λεπτομέρειες και για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων από την Δευτέρα.

Με δεδομένο ότι τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν από Δευτέρα με καθεστώς τηλεκπαίδευσης, το επόμενο βήμα είναι να δούμε τι θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εσωτερικό σχετικά με τους εργαζόμενους γονείς, τα ωράρια και τις άδειες ειδικού σκοπού.

Στην περίπτωση που ανακοινωθεί όπως όλα δείχνουν η καθολική αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων τα μαθήματα θα κινηθούν σε δύο επίπεδα που είναι έτοιμα:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

Τηλεκπαίδευση: Θα πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης μέσα από ένα αναβαθμισμένο δίκτυο.

H απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τόνισε  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής

Όπως εξήγησε, παρότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση έπαιξε ρόλο η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους, οπότε το μέτρο που προτείνουν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την εισήγηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και οι ειδικοί πιστεύουν ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός ότι οι γονείς πρέπει να πάνε και να παραλάβουν τα παιδιά από τα σχολεία. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στους ελέγχους που πραγματοποιεί η Ελληνική αστυνομία οι πολίτες έχουν εξασφαλισμένη τη σχετική άδεια και δεν κινούνται παράνομα.

«Να μην ξεχάσουμε ότι αυτή τη φορά η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε ο κ. Τσακρής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments