Θέσεις Εργασίας

ΕΛΓΑ προσλήψεις: 27 νέες θέσεις εργασίας στον Οργανισμό

ΕΛΓΑ προσλήψεις: 27 νέες θέσεις εργασίας στον Οργανισμό
ΕΛΓΑ προσλήψεις: Βρείτε τις αιτήσεις που πρέπει να κάνετε αν ενδιαφέρεστε για τις εν λόγω θέσεις εργασίας.

Υπάρχει ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού των Κλάδων ΠΕ Γεωπόνων και ΠΕ Κτηνιάτρων με τη διαδικασία του άρθρου 20 του Ν.2190/94 για την κάλυψη απρόβλεπτων και Επειγουσών Αναγκών του ΕΛΓΑ.

Αν επιθυμείτε να δείτε την ανακοίνωση πρόσληψης ΠΕ Γεωπόνων(20) και ΠΕ Κτηνιάτρων (7) πατήστε εδώ. Για να κατεβάσετε την αίτηση – υπεύθυνη σχετικά με του Γεωπόνους δήλωση, κάντε κλικ εδώ ενώ για την αίτηση – υπεύθυνη σχετικά με του Κτηνιάτρους, δείτε εδώ.

Τι είναι ο ΕΛΓΑ

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) είναι Οργανισμός κοινής ωφέλειας, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από τον Υπουργό Γεωργίας και ανήκει εξολοκλήρου στο Δημόσιο. Σήμερα ο ΕΛΓΑ λειτουργεί με βάση το Νόμο 3877/2010 (ΦΕΚ 160) «Σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας».

Ιδρύθηκε με το Νόμο 1790/16.6.88 (ΦΕΚ 134/Α’/20.6.88) περί «Οργάνωσης και Λειτουργίας Οργανισμού ΕΛΓΑ και άλλες διατάξεις», αποτελεί τον κεντρικό φορέα ασφαλιστικής κάλυψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα και επιδίωξή του είναι η στήριξη του γεωργικού εισοδήματος των ασφαλισμένων του.

Ποιος είναι ο σκοπός του ΕΛΓΑ

Σκοπός του ΕΛΓΑ είναι η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η διενέργεια ερευνών σχετικών με τους φυσικούς κινδύνους στη γεωργία, καθώς και η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών. Στην ασφάλιση υπάγονται χωρίς εξαίρεση όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κυριότητα ή την εκμετάλλευση αγροτικών επιχειρήσεων. Οι σημερινές δραστηριότητες του ΕΛΓΑ εστιάζονται στην υποχρεωτική ασφάλιση των ζημιών η οποία περιλαμβάνει:

  • Ασφάλιση των ζημιών στη φυτική παραγωγή από τους κινδύνους : χαλάζι, παγετό, ανεμοθύελλα, πλημμύρα, καύσωνας, υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις, χιόνι, θάλασσα, ζημιές από άγρια ζώα (αρκούδα) και άγρια κουνέλια.
  • Ασφάλιση των ζημιών του ζωικού κεφαλαίου από το σύνολο σχεδόν των φυσικών κινδύνων και ασθενειών – παθήσεων.
  • Ενεργητική προστασία του φυτικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής κατά παγετού και χαλαζιού.
  • Από τον ιδρυτικό του νόμο, προβλέπεται η επέκταση των δραστηριοτήτων του και σε άλλους κινδύνους και σε άλλα αντικείμενα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments