Αθλητισμός

Γήπεδο μπάσκετ Παναθηναϊκού: Μένει εκτός Διπλής Ανάπλασης

Γήπεδο μπάσκετ Παναθηναϊκού: Μένει εκτός Διπλής Ανάπλασης
Γήπεδο μπάσκετ Παναθηναϊκού: Εξαιτίας του ρίσκου που υπάρχει σε πιθανές τροποποιήσεις της Διπλής Ανάπλασης, ο Δήμος Αθηναίων σκοπεύει να το κατασκευάσει με τη συμμετοχή ιδιώτη.

Εκτός της Διπλής Ανάπλασης φαίνεται πως μένει το γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Για αυτό η απόφαση του Δήμου Αθηναίων είναι να το κατασκευάσει σε οικόπεδο δίπλα στον χώρο της ανάπλασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», εξαιτίας του ρίσκου που υπάρχει σε πιθανές τροποποιήσεις της Διπλής Ανάπλασης, ο Δήμος Αθηναίων σκοπεύει να κατασκευάσει το γήπεδο μπάσκετ με τη συμμετοχή ιδιώτη. Και το έργο αναμένεται να είναι πολυλειτουργικό ώστε να προκύψουν και άλλα έσοδα, ενώ το κόστος έχει υπολογιστεί στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στο προσκήνιο και το γήπεδο στον Βοτανικό

Nέα αναφορά στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού κάνει η γνωστή εφημερίδα «Καθημερινή», καθώς με το δημοσίευμά της αναφέρει πως οι εξελίξεις στο θέμα που ταλανίζει χρόνια το «τριφύλλι» θα… τρέξουν άμεσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Βάζοντας μάλιστα χρονοδιάγραμμα στην κατασκευή του γηπέδου, που θα έχει ολοκληρωθεί το 2023.

«Μια υπόθεση χαμένη από ετών μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο. Μέσα στον επόμενο μήνα οι βασικές πτυχές μιας εξαιρετικά σύνθετης συμφωνίας θα έχουν οριστικοποιηθεί ώστε να αναστηθεί η διπλή ανάπλαση το σχέδιο για τη δημιουργία νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και τη μετατροπή του σημερινού γηπέδου της Λεωφόρου σε πάρκο με υπόγειο πάρκινγκ», αναφέρεται.

Στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του εγχειρήματος που αφορά στα έργα υποδομής και το γήπεδο ποδοσφαίρου να καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με τελικό ιδιοκτήτη των έργων τον Δήμο Αθηνών. Οι τελικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται αυτή την περίοδο υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Mάλιστα, αν δεν υπάρξει κάποια νέα ανατροπή μέσα στον επόμενο μήνα η συμφωνία θα κλείσει με την υπογραφή δύο μνημονίων συν αντίληψης ανάμεσα στους βασικούς εμπλεκόμενους στα οποία θα περιγράφονται οι όροι συμμετοχής του καθενός στο φιλόδοξο εγχείρημα και το βασικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Τα έργα είναι τρία:

  • Οι υποδομές. Περιλαμβάνουν οδοποιία, δίκτυα, τη διευθέτηση του ρεύματος Προφήτη Δανιήλ. Το κόστος τους υπολογίζεται στα 25εκατ ευρώ και το πιθανότερο είναι να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ.
  • Το γήπεδο. Το κόστος του θα εξαρτηθεί από τις προδιαγραφές του αλλά υπολογίζεται περίπου στα 70εκατ ευρώ σε ένα σενάριο μεταξύ 33.000-40.000 θέσεων. Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο ανάπλασης του Βοτανικού προβλέπονται εκτός από το γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις 7.500τ.μ για τον Ερασιτέχνη και 4.500τ.μ για τον δήμο.
  • Το γήπεδο μπάσκετ. Δεν θα είναι μέρος της ΔΑ. Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου όμως κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στο Προεδρικό Διάταγμα και όπως αναφέρθηκε τυχόν τροποποιήσεις του διατάγματος ενέχουν ρίσκο. Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να το κατασκευάσει με αυτοχρηματοδότηση δηλαδή με την συμμετοχή ιδιώτη σε οικόπεδο δίπλα στον χώρο της ανάπλασης. Το κτίριο θα έχει κόστος περί τα 20εκατ ευρώ και στόχος του δήμου να είναι πολυλειτουργικό ώστε να μπορεί να αποφέρει και άλλα έσοδα.

Πάντως, και το γήπεδο ποδοσφαίρου και το γήπεδο μπάσκετ θα ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων και θα μισθωθούν μακροχρόνια στον Παναθηναϊκό ο οποίος θα εκμεταλλεύεται τους  εμπορικούς χώρους και θα αποδίδει μέρος των μισθωμάτων στον δήμο.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments