Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για καραντίνα: «Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου»

Εξαδάκτυλος για καραντίνα: «Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου»
Εξαδάκτυλος για καραντίνα: Καθόλου αισιόδοξος δεν είναι, αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Παράταση στο lockdown προβλέπει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος σημειώνει πως στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, με τα νοσοκομεία να καλούν γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως τα μηνύματα από τα κρούσματα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, θεωρώντας σχεδόν δεδομένο πως θα πάμε για παράταση της καραντίνας.

«Εάν δεν έχουμε ελπιδοφόρα μηνύματα την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μέτρων. Θα ακουστώ δυσάρεστος, αλλά δεν είμαι υπερβολικός όταν λέω ότι πρέπει να περιοριστούμε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και μόνο. Έξοδος από το σπίτι μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους. Δεν κοιτάζω για χαλάρωση τα Χριστούγεννα με όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δεν μας αφήνει περιθώρια να κάνουμε Χριστούγεννα όπως θα θέλαμε. Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Εξαδάκτυλος κάνοντας ειδική μνεία στην κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για χέρια και μάλιστα καλούν γιατρούς από κάθε ειδικότητα να κάνουν μαθήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, ώστε να βοηθήσουν τα νοσοκομεία. «Δεν υπάρχει πολυτέλεια να ψάχνουμε για ειδικευμένους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται όλοι. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξαντλούνται και χρειαζόμαστε ενίσχυση γρήγορα. Η πόλη ζει μια κατάσταση που δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε. Όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση για να βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο κορωνοϊός στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως και χθες ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε κάθε ημερήσιο προηγούμενο, αφού 71 πολίτες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 8 νέοι άνθρωποι ηλικίας έως 39 ετών. Την Κυριακή καταγράφηκαν επίσης επιπλέον 1.698 κρούσματα, ωστόσο αυξήθηκε δραματικά και ο αριθμός των διασηλωνημένων, στα 392, αποτυπώνοντας τη μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στη χώρα μας.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο. Τα πράγματα δυσκολεύουν και καλό θα είναι να το αντιληφθούν όλοι αυτό». Αυτά είναι μόνο μερικά από τα λόγια γιατρών που καθημερινά βρίσκονται σε θέση μάχης ενάντια στον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Μόνο κατά τη χθεσινή του εφημερία το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» εξέτασε περίπου 700 άτομα, ενώ τα ελεύθερα κρεβάτια των πέντε κλινικών covid δεν ξεπερνούν το 25%. Γιατρός του νοσοκομείου τονίζει πως «αυτή τη στιγμή εάν χρειαστεί κάποιος ασθενής διασωλήνωση υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι διαθέσιμο. Παράλληλα εάν κριθεί αναγκαίο μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλα δέκα κρεβάτια σε χειρουργεία».

Την ίδια ώρα ανάλογη δοκιμασία πέρασε την προηγούμενη ημέρα και το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στο οποίο καταγράφηκαν 45 εισαγωγές ύποπτων περιστατικών για covid. «Η μονάδα είναι υπερπλήρης και έχουν ανοίξει και δύο κρεβάτια στις αίθουσες των χειρουργείων», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments