Ελλάδα

Παπαευαγγέλου ενημέρωση: Μεγάλη διασπορά σε όλη την επικράτεια – Αύξηση στα κρούσματα άνω των 65

Παπαευαγγέλου ενημέρωση: Μεγάλη διασπορά σε όλη την επικράτεια – Αύξηση στα κρούσματα άνω των 65
Παπαευαγγέλου ενημέρωση: Επιθετική αύξηση στις ΜΕΘ και νοσηλεία σε νεαρότερους ασθενείς τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης εβδομάδας. Ανησυχία για την διασπορά στους άνω των 65 ετών.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας τον λόγο πήρε αρχικά η  Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα για την Ελλάδα και τονίζοντας πως από τα 2.198 νέα κρούσματα, τα 492 είναι στην Αττική και τα 491 στην Θεσσαλονίκη. Τριψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Δράμα με 147 και στην Πέλλα με 122.

Η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας τόνισε επίσης πως ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (σ.σ. και σήμερα είναι 400) είναι τα 64 έτη, ενώ επεσήμανε για ακόμα μια φορά το πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα μέτρα για να ανακοπεί η πορεία του ιού. “Θα μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα, μέσα κι έξω από το σπίτι, για πολλούς μήνες” τόνισε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δύσκολη προηγούμενη εβδομάδα και στις δυσκολίες της επόμενης. Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι οι ΜΕΘ δέχτηκαν την μεγαλύτερη πίεση μέχρι τώρα ενώ είχαμε εισαγωγές και από νεότερες ηλικίες. Αναφέρθηκε ακόμα στους δύο νέους γιατρούς που έχασαν την ζωή τους την τελευταία εβδομάδα.

Ακόμα υπογράμμισε ότι η διασπορά υπάρχει σε όλη την επικράτεια ενώ η αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 65 ετών, πράγμα που είναι ιδιαίτερο ανησυχητικό. Επιπλέον αναφέρθηκε στο κλείσιμο των σχολείων διευκρινίζοντας ότι αυτή η απόφαση είχε να κάνει με την κινητικότητα που παρατηρείται όταν τα σχολεία λειτουργούν, και δεν έχει να κάνει με την αύξηση των κρουσμάτων εντός της σχολικής κοινότητας.

Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση μίλησε για τους γονείς που θα μένουν σπίτι με τα παιδιά τους και τους κάλεσε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους.

Δείτε live την ενημέρωση:

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2198 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες.

4675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

400 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1165 θανάτους συνολικά στη χώρα. 473 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments