Πολιτική

Γεωργιάδης για άρση μέτρων: «Αν δεν μειωθούν τα κρούσματα δεν θα ανοίξει η οικονομία»

Γεωργιάδης για άρση μέτρων: «Αν δεν μειωθούν τα κρούσματα δεν θα ανοίξει η οικονομία»
Γεωργιάδης για άρση μέτρων: Από την εξέλιξη της πανδημίας εξαρτάται πότε θα ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα, σύμφωνα με όσα σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στο πότε και στο πώς θα ανοίξει η αγορά αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως η απόφαση θα ληφθεί βάσει της πορείας της πανδημίας και πάντα σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σε περίπου μία εβδομάδα θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και μετά θα αρχίσει η συζήτηση αν μπορούμε να ανοίξουμε και πότε.

“Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και πως το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά” εξήγησε.

Ακόμη, ο υπουργός προειδοποίησε ότι αν δεν μειωθούν τα κρούσματα και δεν ανοίξει η οικονομία, η καταστροφή θα είναι τρομερή καθώς θα χαθεί τζίρος στο εμπόριο που φτάνει μέχρι το 50% της χρονιάς. Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με τις αντιδράσεις για την πορεία του Πολυτεχνείου, διερωτήθηκε ποιος θα πάρει την ευθύνη εάν μετά από μια μεγαλειώδη πορεία υπάρχει άνοδος κρουσμάτων ενώ πάμε προς άνοιγμα της αγοράς.

“Θα αναλάβει ο Τσίπρας, ο Κουτσούμπας, ο Βαρουφάκης ή η Ένωση Εισαγγελέων την ευθύνη;”, είπε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τραγελαφικές και κωμικοτραγικές τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για την απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. «Τη μισή ημέρα κατακρίνουν την κυβέρνηση γιατί δεν έλαβε αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία, γιατί άνοιξε τον τουρισμό, γιατί δεν έγινε νωρίτερα το lockdown και την άλλη μισή γιατί δεν επιτρέπεται να γίνει πορεία για την 17η Νοεμβρίου», υπογράμμισε.

Ακόμη, επέκρινε τα τρία κόμματα για το γεγονός ότι δεν αντέδρασαν στην κυβερνητική απόφαση για μη διεξαγωγή παρελάσεων και τελετών για την 28η Οκτωβρίου διερωτώμενος εάν αυτά τα κόμματα θεωρούν ήσσονος σημασίας την εθνική επέτειο και μείζονος του Πολυτεχνείου. «Υπάρχει και ένα στοιχείο ευθύνης ηγεσίας. Χθες είχαμε 71 νεκρούς» υπογράμμισε.

Ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες περί εκτροπής, θύμισε ότι ως κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις παραμονές του Πολυτεχνείου λόγω της επίσκεψης του τότε Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα. «Αυτό είναι Δημοκρατία, ενώ όταν το κάνει η κυβέρνηση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι χούντα;», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments