Πολιτική

Γεωργιάδης για lockdown: «Οι επόμενες 10 ημέρες θα κρίνουν τα πάντα»

Γεωργιάδης για lockdown: «Οι επόμενες 10 ημέρες θα κρίνουν τα πάντα»
Γεωργιάδης για lockdown: Στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τι τόνισε για το άνοιγμα της αγοράς.

Στο lockdown που έχει επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως οι επόμενες 10 ημέρες θα κρίνουν τα πάντα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και της καραντίνας. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως υπάρχουν έτοιμα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Πάγια κυβερνητική θέση είναι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω σε αυτή την περιπέτεια» τόνισε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Ανέφερε δε πως τον πρώτο λόγο για το άνοιγμα της οικονομίας έχει η επιτροπή των ειδικών, καθώς ανάλογα με τις εισηγήσεις τους θα κινηθεί η κυβέρνηση. «Υπάρχει μια τεράστια αγωνία για το λιανικό εμπόριο, το οποίο κάνει τους μεγαλύτερους τζίρους του την περίοδο των εορτών και ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα με παιχνίδια, τα οποία θα προηγηθούν αν χρειαστεί στο άνοιγμα της αγοράς» τόνισε.

“Σε μια μαζική πορεία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν τα μέτρα”

Ακόμη, σχολίασε την πολιτική κόντρα που ξέσπασε μετά από την απαγόρευση των συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την Ανάσταση και την 28η Οκτωβρίου, με πολύ καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν διαμαρτυρήθηκαν τότε. Γιατί τώρα;» διερωτήθηκε ο υπουργός. “Σε μια μαζική πορεία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν τα μέτρα, και οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ανυπολόγιστες για τη δημόσια υγεία” κατέληξε.

Τους 400 έφτασε ο αριθμός των διασωληνωνένων εξαιτίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι τετραψήφια, ενώ οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συνεχώς. Χτες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πάνω από 2.100 νοσούντες, 59 θανάτους και 400 άτομα που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Αναλυτικά:

«Ανακοινώνουμε 2.198 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76.403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες.

  • 4.675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 19.638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 400 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1165 θανάτους συνολικά στη χώρα. 473 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments