Πολιτική

Πολυτεχνείο: Οργισμένες ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αστυνομική βία

Πολυτεχνείο: Οργισμένες ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αστυνομική βία
Πολυτεχνείο: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάλλουν κατά της κυβέρνησης με ανακοινώσεις. Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες για αστυνομική βία σε μια σειρά περιοχές από τον Κολωνό και τα Πετράλωνα στην Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν το κρεσέντο καταστολής απέναντι σε διαδηλωτές που τηρούσαν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και δεν δημιούργησαν οποιοδήποτε επεισόδιο.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μετά τις προσαγωγές, το ξύλο και τις ρίψεις από τις αύρες στην οδό Πανεπιστημίου σημειώνει: «Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής».

Στη συνέχεια προσθέτει: «Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα».

Σημειώνεται, πως λίγο νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθερα επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στη συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η κοινωνία φωνάζει για προστασία της ζωής και ΜΕΘ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταλαβαίνει μόνο από καταστολή και ΜΑΤ.

Σήμερα αποδείχθηκε ότι μπορεί να υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας και ταυτόχρονα απόδοση τιμής στο δημοκρατικό αγώνα της νεολαίας και του λαού. Ο κ. Μητσοτάκης αφού έχει χάσει κάθε έλεγχο μπροστά στην πανδημία και την οικονομική κατάρρευση πόνταρε ότι του έχει απομείνει στην ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα από την καταστολή και τις προβοκάτσιες.

Ο αυταρχισμός που ζήσαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτελεί απόδειξη αδυναμίας και απομόνωσης της κυβέρνησης. Απομόνωση πρώτα από όλα μέσα στην κοινωνία που κατανοεί πια ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ούτε για τη δημόσια υγεία ούτε για την οικονομική στήριξη που οι καιροί απαιτούν.

Αν και η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται και το κράτους δικαίου και, στο βαθμό που του αναλογεί, τη δημόσια υγεία».

Το ΜέΡΑ στη δική του ανακοίνωση τονίζει ότι: «Η μόνη που έκανε μέτωπο κατά της κοινωνίας, των νοσοκομειακών γιατρών και ακόμα και της δημοκρατίας, είναι η αυταρχική Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που δεν δίστασε να καταστρατηγήσει ακόμα και το Σύνταγμα για να επιβάλει το αστυνομικό της κράτος. Το μνημείο αυταρχισμού και καταστολής που βλέπουμε σήμερα συνιστά συνειδητή επιλογή του Πρωθυπουργού που προσπαθεί να «ορμοανοποιήσει» τη χώρα περιστέλλοντας πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες και του κ. Χρυσοχοΐδη που παριστάνει τον σερίφη σε βουλευτές, πολίτες, φοιτητές και κομματικές οργανώσεις, τη στιγμή που ακόμα συλλαμβάνει τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής.

Έχουν γίνει αθρόες, βίαιες, παράνομες και αναίτιες προσαγωγές. Πρέπει όλες και όλοι να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι. Ενώ αυτή τη στιγμή η Αντιπρόεδρος της Βουλης Σοφία Σακοράφα έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις καταστολής που δεν της επιτρέπουν να μεταβεί στη ΓΑΔΑ σε συνέχεια της απαγόρευσης στους βουλευτές του ΜέΡΑ25 να προσεγγίσουν την Αμερικανική Πρεσβεία. Η ΠτΔ ή ο ΠτΒ έστω τα βλέπουν όλα αυτά; Κι αν ναι, ακόμα σιωπούν γινόμενοι συμμετοχή στην αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική εκτροπή;».

Η ΝΔ σε μια σύντομη ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά των κομμάτων της αριστεράς. «O ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡα25 είχαν την ευκαιρία να δείξουν αυτές τις μέρες ότι πρώτο καθήκον τους έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντ’ αυτού, για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουν μέτωπο εναντίον της Κυβέρνησης. Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας. Τους παραδίδουμε στην κρίση της». Διαβάστε εδώ τι αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα σημερινά γεγονότα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments