Αθλητισμός

Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Σε ποια θέση θέλει να παίζει ο Πορτογάλος

Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Σε ποια θέση θέλει να παίζει ο Πορτογάλος
Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Ο εμβληματικός αρχηγός του «Δικέφαλου του Βορρά» θεωρεί ότι σε αυτή μπορεί να δώσει περισσότερα στην ομάδα του.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια όχι μόνο υπήρξε ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε από τον ΠΑΟΚ μέχρι και την Εθνική Πορτογαλίας, έπαιξε σε μια σειρά από θέσεις. Όσο, όμως, μεγαλώνει θεωρεί ότι πρέπει να αγωνίζεται πιο μπροστά, καθώς οι δυνάμεις του πια δεν του επιτρέπουν να είναι ο μπακ-χαφ που εντυπωσιάζε τα προηγούμενα χρόνια με την παρουσία του και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Το θέμα σχολιάζει και η εφημερίδα Metrosport. Είναι γεγονός ότι ο Βιεϊρίνια κλείνει τον Ιανουάριο τα 35 του χρόνια και ο χρόνος είναι αμείλικτος. Ωστόσο από την παρουσία του στις προπονήσεις και την εικόνα που θα έχει, θα αποφασιστεί και ο ρόλος του. Ο Πορτογάλος θα προτιμούσε να παίξει στον άξονα, πίσω από τον επιθετικό, ωστόσο η απόφαση ανήκει στον Γκαρσία», γράφει χαρακτηριστικά η αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Γκαρσία, όπως όλοι καταλαβαίνουν, είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του Βιεϊρίνια στην ομάδα, αφού θα κρίνει που μπορεί να τον εξυπηρετήσει καλύτερα στο ποδοσφαιρικό του σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, για τον Γκαρσία μίλησε σήμερα και ο Ανέστης Ανστασιάδης σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». O Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στα μαθήματα για τη σχολή UEFA A και B της ΕΠΟ.

Για το αν ο Πάμπλο Γκαρσία είναι καλός μαθητής της σχολής:

«Όπως το ξέρετε και καλύτερα από εμένα, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι πολύ σοβαρό παιδί. Και στο γήπεδο έχει τη νοοτροπία του νικητή και την έχει μεταδώσει. Προσπαθεί. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε μια χώρα, να μιλάς ελληνικά. Όλες τις απαντήσεις τις δίνει στα ελληνικά και μπράβο του. Είναι μεγάλη τιμή που τον γνωρίζουμε στο ξεκίνημά του. Βλέπουμε αμέσως μια άλλη νοοτροπία που μετέφερε στους ποδοσφαιριστές,. Εύχομαι πραγματικά να πάει ψηλά ο Πάμπλο με τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει προπονητικά γιατί είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τα μαθήματα που γίνονται στη σχολή:

«Όλη την ύλη που χρειάζεται για το UEFA A. Από ανάλυση αγώνων μέχρι τα συστήματα που χρησιμοποιούμε, μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Για τις αναπτυξιακές ηλικίες τι μπορούμε να δουλέψουμε. Έχουμε συνδέσεις για την ηγεσία, ποια χαρακτηριστικά χρειάζεται ένας προπονητής. Μας διευρύνει τους ορίζοντες, ξεφεύγουμε από τον ποδοσφαιριστή και πάμε σε άλλη σκέψη. Πρακτική έχει το κομμάτι, αλλά λόγω της κατάστασης δεν γίνεται. Το πρόγραμμα είναι θεωρητικά μαθήματα το πρωί και πρακτικά το απόγευμα. Στόχος όλων των παιδιών είναι να πάμε και για το UEFA Pro».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments