Ελλάδα

Γιάννα Αγγελοπούλου France 3: «Βλέπω τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά βλέπω και το μέλλον της»

Γιάννα Αγγελοπούλου France 3: «Βλέπω τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά βλέπω και το μέλλον της»
Γιάννα Αγγελοπούλου France 3: Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μίλησε στο γαλλικό κανάλι.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, μίλησε στο γαλλικό κανάλι France 3 και την εκπομπή «Nous, les Européens» με τον δημοσιογράφο Francis Letellier σχετικά με το έργο της Επιτροπής και την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Ερωτηθείσα αν, κοιτάζοντας το διαχρονικό αυτό μνημείο αλλά και τους Εύζωνες που το φυλάσσουν, βλέπει την ιστορία της Ελλάδας, η Πρόεδρος της  Επιτροπής ανέφερε: «Βλέπω τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά βλέπω και το μέλλον της».

Στο ερώτημα πώς φαντάζεται το μέλλον της Ελλάδας σημείωσε: «Η Ελλάδα οφείλει να αδράξει το πεπρωμένο της. Το μέλλον είναι μπροστά μας και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μας σταματήσει. Ζήσαμε το θαύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ναι! Πρέπει να το επαναλάβουμε. Να παρουσιάσουμε αυτό που είμαστε, μια χώρα δημοκρατική, φιλελεύθερη, όπου υπάρχουν νόμοι και ισχυροί θεσμοί. Με μια ιστορία για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι. Αυτό το παρελθόν μάς κάνει να είμαστε πολύ σίγουροι για το μέλλον».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν τον Οκτώβριο, πριν από την ανακοίνωση τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης φάσης των μέτρων που αφορούν την πανδημία)

«Υπομονή και πειθαρχία μπροστά στην πανδημία»

Σε πιο πρόσφατη συνέντευξή της η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στο MEGA σημείωσε: «Με ψυχραιμία, υπομονή και πειθαρχία θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

«Έχουμε δώσει οι Έλληνες μεγάλες μάχες στην ιστορία μας και έχουμε περάσει μεγάλες δυσκολίες. Και δεν μιλάω μόνο για τις μάχες της Επανάστασης απέναντι στον οθωμανικό ζυγό. Επιβιώσαμε από κακές συγκυρίες, από επιδημίες και τότε δεν υπήρχε ούτε η επιστήμη, ούτε η
τεχνολογία. Σήμερα βλέπουμε τόσους επιστήμονες και ειδικούς να προσπαθούν να βρουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και πειθαρχία» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

«Έχουμε δείξει οι Έλληνες ότι όταν είμαστε πειθαρχημένοι και κάνουμε υπομονή, όταν βάζουμε ένα στόχο που πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουμε, τα καταφέρνουμε» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments