Ελλάδα

Κορωνοϊός ΠΟΕΔΗΝ: «Όποιος δεν πιστεύει στον ιό να έρθει μαζί μας στα νοσοκομεία»

Κορωνοϊός ΠΟΕΔΗΝ: «Όποιος δεν πιστεύει στον ιό να έρθει μαζί μας στα νοσοκομεία»
Κορωνοϊός ΠΟΕΔΗΝ: «Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Γιαννάκος. Τι τονίζει για την κατάσταση στον Ευαγγελισμό.

Στη νοσηλεία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας πως ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε σε αξιοσέβαστους Ιερωμένους. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ως προς την ύπαρξη της νόσου καλώντας τους να περάσουν μία ημέρα μαζί του στον «Ευαγγελισμό».

“Μία κυρία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα με κάψει ο Θεός που λέω ψέματα ότι υπάρχει κορωνοϊός. Μου είπε ότι είμαι αντίχριστος και άλλα τέτοια. Την κάλεσα να έρθει μαζί μου στον “Ευαγγελισμό” να δει ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε σε αξιοσέβαστους Ιερωμένους. Να δει την ταλαιπωρία των άλλων νοσηλευομένων ασθενών” είπε στο pagenews o κ. Γιαννάκος,

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» από το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου όντας θετικός στον Sars-C0v-2 υπογράμμισε ότι “βρίσκεται σε ΜΑΦ που τώρα λογίζεται ως ΜΕΘ με ήπια συμπτώματα”. Ακόμη διευκρίνισε:

“Η συγκεκριμένη ΜΑΦ άδειασε για να γίνουν επισκευές προκειμένου να μετατραπεί σε κανονική ΜΕΘ δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, αλλά λόγω κορωνοϊού επανέφεραν τον εξοπλισμό και λειτουργεί ως ΜΕΘ”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή 31 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις 44 συνολικά κλίνες ΜΕΘ. “Στην εν λόγω ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο πρώτος ασθενής που νοσηλεύεται μετά την επαναλειτουργία της. Ο “Ευαγγελισμός” νοσηλεύει 56 περιστατικά κορωνοϊου και όσα σταθεροποιούνται διακομίζονται σε νοσοκομεία κορωνοϊού όπως το “Παμακάριστος” και το “Αμαλία Φλέμινγκ”. Στον “Ευαγγελισμό” συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Στο 5ο όροφο βρίσκεται και ο ιερέας συνοδός του που βρέθηκε και αυτός θετικός στον ιό σε πολύ καλή κατάσταση και οι δύο” καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Σημειώνεται, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε διαγνωσθεί αρνητικός και στις ταχείες και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε τόσο μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όσο και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση όμως, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου, τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Στις 07:40 το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του (82 ετών) εισήχθη στον “Ευαγγελισμό” με διάγνωση Covid. Ο ίδιος μέσω των συνεργατών του, με δήλωσή του αναφέρει: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας που αφορά τους χιλιάδες αδερφούς μας στην πατρίδα και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόσο και στον φόβο όλων. Με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments