Ελλάδα

Σέρρες κορωνοϊός: Προετοιμάζονται για τα χειρότερα – Έσκαψαν 35 τάφους

Σέρρες κορωνοϊός: Προετοιμάζονται για τα χειρότερα – Έσκαψαν 35 τάφους
Σέρρες κορωνοϊός: Ανοίγουν τάφους για τα θύματα του ιού στα Β' Κοιμητήρια τη πόλης.

Στις Σέρρες φαίνεται πως προετοιμάζονται για τα χειρότερα και για αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η δημιουργία νέων θέσεων τάφων στα Β’ κοιμητήρια της περιοχής από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, ανοίχτηκαν με μπουλντόζα 35 χώροι ταφής αλλά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταΐρη, αυτό αποτελεί μια γενική αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχούν οι αρχές για τα αυξημένα κρούσματα από τον κορωνοϊό.

«Αυτό αποδίδεται στο ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον», επισημαίνουν οι αρμόδιοι, που δεν επιθυμούν να πανικοβάλουν τον κόσμο.

Nα σημειώσουμε ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ύπαρξη Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό, ενταφιάζονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα.

Δραματική η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη

Δραματική είναι και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Θεσσαλονίκη λόγω της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού. Και αυτό φαίνεται από το τι επικρατεί στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου. Οι θλιβερές εικόνες των σφραγισμένων φέρετρων που οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στα νεκροταφεία είναι πλέον καθημερινές.

Και πολλαπλασιάζονται σε σχέση με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού την περασμένη άνοιξη, όταν ήταν και πολύ μικρότερος ο αριθμός των ανθρώπων που έχαναν τη μάχη με τον φονικό ιό. «Καθημερινά έχουμε κατά μέσο όρο έξι ταφές ανθρώπων που πέθαναν από τη νόσο COVID-19. Είχαμε στο μάξιμουμ οχτώ και στο μίνιμουμ τέσσερις».

«Έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν οριοθετήσαμε την περιοχή και ανοίξαμε τους πρώτους 50 τάφους. Εκείνο το διάστημα είχαμε λίγους νεκρούς και όχι κάθε μέρα». Αυτά είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο voria ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής.

Αγωνία για το μωρό που νοσεί με κορωνοϊό 

Μωρό 22 μηνών με κορωνοϊό διακομίσθηκε αργά το βράδυ από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε νωρίς το πρωί σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση νοσηλεύτρια από το Ιπποκράτειο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν μάχη ώστε να μην διασωληνωθεί, ενώ επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του βρέφους αναμένεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments