Αθλητισμός

Σε κενή εστία, χωρίς τερματοφύλακα – Η χαμένη ευκαιρία της χρονιάς [vid]

Σε κενή εστία, χωρίς τερματοφύλακα – Η χαμένη ευκαιρία της χρονιάς [vid]
Πρωτάθλημα Αργεντινής 2020: Απίστευτο πως έχασε το γκολ σε κενή εστία.

Υπάρχουν γκολ που μένουν στην ιστορία αλλά και χαμένα γκολ που «στιγματίζουν» τους επιθετικούς. Μία τέτοια περίπτωση ήταν η χαμένη ευκαιρία σε ματς στο πρωτάθλημα Αργεντινής. Ένα λάθος του τερματοφύλακα δεν στάθηκε ικανό να χαρίσει το πιο εύκολο γκολ στην Πατρονάτο κόντρα στη Χιμνάσια.

Είναι από τις φάσεις που δε χάνονται. Η Πατρονάτο είχε τρομερή στιγμή να πάρει τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε σε μια φάση που έγινε ήδη viral. Κενή εστία, δύο συμπαίκτες και ο αντίπαλος τερματοφύλακας εκτός τέρματος έπειτα από τραγική έξοδο! Ναι κι όμως αυτό το γκολ χάθηκε καθώς κανείς εκ των δύο μοιραίων πρωταγωνιστών δεν πρόσεξε τον αμυντικό που με σπριντ το οποίο θα ζήλευε και ο… Μπολτ πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Δείτε τη φάση μετά το 2:34:

Το πρωτάθλημα Αργεντινής

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Αργεντινής (ισπανικά: Primera División, ισπανική προφορά ΔΦΑ: pɾiˈmeɾa ðiβiˈsjon) είναι ο σπουδαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός της Αργεντινής. Διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Αργεντινής (AFA – Asociación del Fútbol Argentino). Είναι το δεύτερο αρχαιότερο πρωτάθλημα του κόσμου και ένα από τα πρώτα που έγιναν επαγγελματικά (1891 και 1931 αντίστοιχα). Από το 2017 ονομάζεται Σουπερλίγα Αρχεντίνα ντε Φούτμπολ (Superliga Argentina de Fútbol).

Ηπειρωτικές διοργανώσεις

Ο πίνακας της πρόκρισης στα κύπελλα της Νότιας Αμερικής καταρτίζεται κάθε Δεκέμβριο με τη λήξη της Απερτούρα. Η σειρά κάθε ομάδας προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών της στα δύο τελευταία πρωταθλήματα (ή μόνο στην Ινισιάλ, για τους νεοεμφανιζόμενους).

Κόπα Λιμπερταδόρες, 5 ομάδες: Οι δύο πρωταθλήτριες αποκτούν αυτόματο δικαίωμα συμμετοχής. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις (ή τέσσερις, εάν πρωταθλήτρια είναι η ίδια ομάδα) καλύπτονται από όσες βρίσκονται υψηλότερα στον πίνακα. Κατ’ εξαίρεση το 2009 λήφθηκαν υπ’ όψιν οι βαθμοί των τριών τελευταίων πρωταθλημάτων, για λόγους ανασυγχρονισμού των εθνικών με τις ηπειρωτικές διοργανώσεις.

Κόπα Σουδαμερικάνα, 6 ομάδες: Μέχρι το 2009, οι Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ είχαν αυτόματο δικαίωμα συμμετοχής. Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις καταλαμβάνονταν από τις ομάδες που ήταν υψηλότερα στον πίνακα. Από το 2010, μοναδικό κριτήριο είναι ο πίνακας και για τις έξι ομάδες που δικαιούται η Αργεντινή να στείλει στη διοργάνωση.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, ενδέχεται μία ομάδα να συμμετάσχει και στα δύο Κύπελλα. Σε αυτή την περίπτωση, συνηθίζεται να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο Κόπα Λιμπερταδόρες, το οποίο θεωρείται υψηλότερου κύρους (αντίστοιχο του ευρωπαϊκού Τσάμπιονς Λιγκ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments