Διεθνή

ΠΟΥ για Χριστούγεννα: Χωρίς οικογενειακές συναθροίσεις – «Κάντε τες με τηλεδιάσκεψη»

ΠΟΥ για Χριστούγεννα: Χωρίς οικογενειακές συναθροίσεις – «Κάντε τες με τηλεδιάσκεψη»
ΠΟΥ για Χριστούγεννα: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει συμβουλές για την περίοδο των γιορτών και τίθεται κατά των οικογενειακών, παραδοσιακών μαζώξεων λόγω κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τα πάντα και τα Χριστούγεννα δεν φαίνεται ότι θα αποτελέσουν την εξαίρεση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περάσουμε τις γιορτές με μια μικρή συντροφιά, χωρίς μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις. Αυτή είναι αναμφίβολα «η καλύτερη επιλογή» σ’ αυτήν την εποχή της πανδημίας, για τις περισσότερες τις χώρες, εκτιμά ο ΠΟΥ.

«Είναι απίστευτα δύσκολο επειδή, ιδίως στην περίοδο των γιορτών, θέλουμε πραγματικά να είμαστε με την οικογένειά μας. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η πιο ασφαλής επιλογή είναι να μην κάνουμε οικογενειακές συγκεντρώσεις», τόνισε η Μαρία Βαν Κέρκοβ, η αρμόδια για τη διαχείριση της πανδημίας από τη μεριά του Οργανισμού.

Η Αμερικανίδα ειδικός δεν είχε κατά νου μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και τη γιορτή των Ευχαριστιών, αυτήν την Πέμπτη, που κατά παράδοση γιορτάζεται οικογενειακά στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί φοβούνται ότι θα ακολουθήσει νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την Covid-19 παγκοσμίως μέχρι σήμερα και μετρά σχεδόν 260.000 νεκρούς.

Η λύση, για την Βαν Κέρκοβ, είναι ίσως να γιορτάσουν οι οικογένειες με τηλεδιάσκεψη. «Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να γιορτάσετε μαζί φέτος, μπορείτε να βρείτε τον τρόπο για να γιορτάσετε όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει», διαβεβαίωσε, αποκαλύπτοντας ότι και η δική της οικογένεια θα περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς οικογενειακή συγκέντρωση.

Ο Μάικ Ράιαν, που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καταστάσεων, επισήμανε από την πλευρά του ότι οι μολύνσεις αυξήθηκαν στον Καναδά μετά την τοπική γιορτή των Ευχαριστιών, στις 12 Οκτωβρίου.

Την ίδια άποψη έχει και η Βάνα Παπαευαγγέλου

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για τις συναθροίσεις σε σπίτια εν όψει και των γιορτών. Ανάμεσα σε άλλα, είπε:

«Η διασπορά στην κοινότητα εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι μεγάλη. Η συνάθροιση σε σπίτια εν μέσω lockdown θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειές μας. Ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει το προσωπικό το lockdown μέσα στην καθημερινότητά του. Θα πρέπει να επιλέξει τη «φούσκα» του, δηλαδή να επιλέξει μια μικρή, αλλά και σταθερή ομάδα από τους στενούς συγγενείς και φίλους, με τους οποίους θα συναναστρέφεται.

Προσοχή όμως στα ευάλωτα άτομα του περιβάλλοντος, στα άτομα υψηλού κινδύνου. Και εγώ επισκέπτομαι τη μητέρα μου μια φορά την εβδομάδα, φροντίζω όμως και οι δύο να φοράμε τη μάσκα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments