Πολιτική

Σακελλαροπούλου κορωνοϊός: Επικοινωνία της ΠτΔ με διοικητές των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης

Σακελλαροπούλου κορωνοϊός: Επικοινωνία της ΠτΔ με διοικητές των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης
Σακελλαροπούλου κορωνοϊός: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε με τον διοικητή του Ιπποκρατείου Γ. Ν. Θεσσαλονίκης, Νίκο Αντωνάκη, τη διοικητή του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Μαρία Γιογκατζή, και τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη.

Στη συνομιλία τους θέλησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι τρεις διοικητές εξέθεσαν στην κ. Σακελλαροπούλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της εξαιρετικής συνθήκης της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την μεριά της, εξέφρασε τη συμπαράστασή της, ζητώντας από τους τρεις διοικητές να μεταφέρουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τις θερμές ευχαριστίες της και την αμέριστη αλληλεγγύη της στο δύσκολο και πολύτιμο έργο τους.

Στην «μάχη» του προσωπικού των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε στην ενημέρωση των συντακτών “η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ. Μετά τη ραγδαία αύξηση των εισαγωγών τόσο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όσο και το υγειονομικό προσωπικό τους άγγιξαν τα όριά τους. Κρίθηκε έτσι απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Καταβλήθηκε προσπάθεια, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης και όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, ακολούθησε η επίταξη δύο ιδιωτικών θεραπευτηρίων, με 200 απλές κλίνες για κορωνοϊό και τέθηκε το προσωπικό τους στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ. Ήταν, άλλωστε, κάτι που είχε ενταχθεί από την αρχή στον εθνικό σχεδιασμό και είχε προβλεφθεί με ΠΝΠ που έγινε νόμος του κράτους”.

Ακόμη τόνισε για το ΕΣΥ: “Οφείλουμε στις δύσκολες αυτές ώρες, να μην ξεχνάμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στέκεται όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών, του προσωπικού και των διοικήσεων των νοσοκομείων που με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και αυτοθυσία δίνουν καθημερινές μάχες στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Όλοι οι Έλληνες τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments