Τεχνολογία

SpaceX: Το πρώτο διαστημικό ταξί είναι γεγονός

SpaceX: Το πρώτο διαστημικό ταξί είναι γεγονός
SpaceX: Το ταξίδι των τεσσάρων αστροναυτών με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) η αποστολή της SpaceX. Το επανδρωμένο αεροσκάφος Crew Dragon-1 «Resilience», μετά  την επιτυχή εκτόξευσή του στο διάστημα έφτασε στον προορισμό του γράφοντας ιστορία, καθώς πρόκειται για την πρώτη αποστολή «διαστημικού ταξί» που πραγματοποιείται για λογαριασμό της NASA.

Στο παρακάτω βίντεο ένα από τα μέλη του πληρώματος μας δείχνει σκηνές από το διαστημικό του ταξίδι:

Η εκτόξευση του επανδρωμένου σκάφους Crew-1 Dragon «Resilience» της SpaceX έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου (ώρα Ελλάδας) από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, με τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9, ο οποίος, μετά από εννέα λεπτά, επέστρεψε στη Γη και προσγειώθηκε σε ένα πλοίο – πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Τρεις άντρες και μία γυναίκα ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο διάστημα:

Οι αστροναύτες είναι ο 51χρονος κυβερνήτης Μάικ Χόπκινς, ο 44χρονος Βίκτορ Γκλόβερ, η 55χρονη Σάνον Γουόκερ και ο 55χρονος Σοΐτσι Νογκούτσι της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA. Μάλιστα, ο Γκλόβερ είναι ο πρώτος μαύρος αστροναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ο μοναδικός «πρωτάρης» στο διάστημα. Το ταξίδι τους είχε διάρκεια 27,5 ώρες και θα παραμείνουν εκεί έξι μήνες. Στον Σταθμό φτάνοντας βρήκαν την Κέιτ Ρούμπινς της NASA και τους κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ της ρωσικής υπηρεσίας Roscosmos. svg%3E

Πρόκειται για τη δεύτερη εκτόξευση αστροναυτών από το αμερικανικό έδαφος μετά τη διακοπή του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων το 2011. Όλα αυτά τα χρόνια η NASA εξαρτιόταν από τους ρωσικούς πυραύλους «Σογιούζ» για να στέλνει τα πληρώματά της στον ΔΔΣ. Τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος, , όσο ο και νεοεκλεγείς Πρόεδρος, , συνεχάρησαν τις NASA και .  Υπενθυμίζεται πως η NASA έχει συνάψει συμφωνία και με τη  για μελλοντικές διαστημικές υπηρεσίας «ταξί» με το υπό δοκιμή σκάφος της CST-100 Starliner.

Δείτε παρακάτω τη στιγμή της εκτόξευσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments