Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Στο 15,9% το προβάδισμα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 15,9% το προβάδισμα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση MRB: Τι λένε οι πολίτες για τον κορωνοϊό και τα μέτρα.

Με βάση τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, στο 15,9% είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα ασχολείται και με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία των πολιτών να μη θεωρούν αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η πλειονότητα των πολιτών αποδίδουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας στα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό και την απειθαρχία στα μέτρα.  Τέλος, το 52,1% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά, με το 33,2% να τα χαρακτηρίζει αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB, Δημήτρη Μαύρο, τα θετικά νούμερα που δίνονται για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης δεν είναι πολύ υψηλά, καθώς το 33,2% των πολιτών τα αξιολόγησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως πολύ και αρκετά αποτελεσματικούς. Λίγο αποτελεσματικά έως καθόλου αποτελεσματικά το λέει το 71% κυρίως των νεότερων ηλικιών (71% 17-34, 71% 35-44).

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» σημείωσε ο κ. Μαύρος, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα.

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση. Το 24,1% λέει ότι είμαστε στην ίδια.

Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού το 48,4% απαντά πως φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο – Ανησυχία για τους αρνητές

Δύσπιστοι όσον αφορά στο εμβόλιο του κορωνοϊού φαίνονται οι Ελληνες, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση 4 στους 10 δεν επιθυμούν να το κάνουν. Το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 37,7% τονίζει πως δεν θα το κάνει.

Για την κατάσταση του ΕΣΥ

Στην ερώτηση για τις αντοχές του ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για Πολυτεχνείο και Θεία Κοινωνία

Ερώτηση έγινε και για τη διοργάνωση δημοσίων εκδηλώσεων, όπως αυτή για το Πολυτεχνείο, με το 67,9% να απαντά πως διαφωνεί και το 27,6% να συμφωνεί.

Σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία, η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη λογική από ό,τι κάποιες ακραίες φωνές από τους κόλπους της Εκκλησίας. Το 67,7% απαντά πως ο κορωνοϊός σίγουρα μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Η πρόθεση ψήφου

Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα. Η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά δηλαδή 15,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments