Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Στο 15,9% το προβάδισμα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 15,9% το προβάδισμα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση MRB: Τι λένε οι πολίτες για τον κορωνοϊό και τα μέτρα.

Με βάση τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, στο 15,9% είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα ασχολείται και με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία των πολιτών να μη θεωρούν αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η πλειονότητα των πολιτών αποδίδουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας στα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό και την απειθαρχία στα μέτρα.  Τέλος, το 52,1% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά, με το 33,2% να τα χαρακτηρίζει αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB, Δημήτρη Μαύρο, τα θετικά νούμερα που δίνονται για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης δεν είναι πολύ υψηλά, καθώς το 33,2% των πολιτών τα αξιολόγησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως πολύ και αρκετά αποτελεσματικούς. Λίγο αποτελεσματικά έως καθόλου αποτελεσματικά το λέει το 71% κυρίως των νεότερων ηλικιών (71% 17-34, 71% 35-44).

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» σημείωσε ο κ. Μαύρος, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα.

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση. Το 24,1% λέει ότι είμαστε στην ίδια.

Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού το 48,4% απαντά πως φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο – Ανησυχία για τους αρνητές

Δύσπιστοι όσον αφορά στο εμβόλιο του κορωνοϊού φαίνονται οι Ελληνες, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση 4 στους 10 δεν επιθυμούν να το κάνουν. Το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 37,7% τονίζει πως δεν θα το κάνει.

Για την κατάσταση του ΕΣΥ

Στην ερώτηση για τις αντοχές του ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για Πολυτεχνείο και Θεία Κοινωνία

Ερώτηση έγινε και για τη διοργάνωση δημοσίων εκδηλώσεων, όπως αυτή για το Πολυτεχνείο, με το 67,9% να απαντά πως διαφωνεί και το 27,6% να συμφωνεί.

Σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία, η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη λογική από ό,τι κάποιες ακραίες φωνές από τους κόλπους της Εκκλησίας. Το 67,7% απαντά πως ο κορωνοϊός σίγουρα μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Η πρόθεση ψήφου

Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα. Η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά δηλαδή 15,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments