Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητά μας να ανοίξουν τα σχολεία – Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών

Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητά μας να ανοίξουν τα σχολεία – Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών
Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι περιμένει την εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίες είναι κάτι που απασχολεί χιλιάδες γονείς. Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία τους διά ζώσης. «Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις», σημείωσε, νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία», επεσήμανε. Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Ανακοινώσεις για τα σχολεία από τον πρωθυπουργό

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον ίδιο των πρωθυπουργό σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Το Lockdown θεωρητικά ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου, αλλά ο εντός της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα. Τότε θα γίνει γνωστό και τι θα γίνει με τα σχολεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει και το άνοιγμα των σχολείων στις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Βέβαια δεν αποκλείεται αυτό να μη γίνει στις 7, αλλά στις 14 Δεκεμβρίου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τόσο περίπου θα κρατήσει και η παράταση του lockdown στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ενώ οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημίων να γίνει αργότερα. Και πάλι πάντως το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με αυστηρά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας παντού, τα ξεχωριστά διαλείμματα, ο αερισμός των τάξεων και οι αποστάσεις. Φυσικά μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τα μαθήματα θα γίνονται μέσω της τηλεκαπαίδευσης που λειτουργεί τον τελευταίο καιρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments