Πολιτική

Το ανέκδοτο Τσίπρα στον Μητσοτάκη στην Βουλή και η απάντηση του πρωθυπουργού

Το ανέκδοτο Τσίπρα στον Μητσοτάκη στην Βουλή και η απάντηση του πρωθυπουργού
Ανέκδοτο Τσίπρα: Ανέβηκαν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης σήμερα στην Βουλή. Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας διηγήθηκε ένα ανέκδοτο με νόημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτός ανταπάντησε.

Η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται με φόντο την πανδημία και τα προβλήματα που ανακύπτουν για την αντιμετώπισή της. Σήμερα στην συζήτηση στην Βουλή οι τόνοι μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα ανέβηκαν για τις δηλώσεις των κ. κ. Γεραπατρίτη και Γεωργιάδη τις προηγούμενες μέρες.

Στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας διηγήθηκε ένα ανέκδοτο με νόημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπονοώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές. Ο πρωθυπουργός με τη σειρά του απάντησε σχολιάζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο την κατάσταση που βρήκε στου Μαξίμου όταν ανέλαβε καθήκοντα.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

«Χρειάστηκε να μιλήσετε 20 λεπτά για να πείτε ουσιαστικά δύο πράγματα. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του 2015 έως το 2019 και ο Πολάκης ως συνήθως για να καλύψετε τον κύριο Γεραπετρίτη απολύτως. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό σε 2 λεπτά δεν χρειαζόταν 20 λεπτά».

Και συνέχισε: «Υπάρχει ένα ανέκδοτο κ. Μητσοτάκη που λέει όταν ένας Πρωθυπουργός αναλαμβάνει βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές. Η πρώτη γράφει «φταίει ο προηγούμενος». Η δεύτερη γράφει «φταίνε οι υπουργοί σου …» και η τρίτη γράφει «ετοίμασε τις δικές σου…» (επιστολές για τον επόμενο). Εσείς κ. Μητσοτάκη είστε ακόμα στην πρώτη επιστολή που για όλα φταίνε «οι προηγούμενοι». Σύντομα θα πάτε στην δεύτερη «φταίνε οι υπουργοί…» αλλά δεν θα αργήσετε να φτάσατε και στην τρίτη.

Ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές στο Μαξίμου. Ούτε ρούτερ δεν βρήκα».

Τα σημεία αντιπαράθεσης

Στην πρώτη ομιλία του ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάσταση του ΕΣΥ, ενώ σχολίασε ότι βρίσκεται σε βέρτιγκο και δεν έχει επαφή με την πραγαμτικότητα. Ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάσει τις δηλώσεις των κ. κ. Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ ότι η πολιτική της εξαντλείται σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ακόμα έθιξε το ζήτημα των μονιμοποιήσεων στο ΕΣΥ και την αύξηση των μισθών για το υγειονομικό προσωπικό, ενώ επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα για τα χρήματα που έχει δώσει.

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης στην δευτερολογία του απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και την φράση του: «Το μεγάλο ανδραγάθημά σας είναι να δώσετε 55 εκατ. ευρώ; Είναι ντροπή αυτό το πράγμα!» είπε: «Όταν  λέτε ότι έχουμε δώσει μόνο 55 εκατομμύρια τι εννοείτε; Όταν έχουμε δώσει δισεκατομμύρια για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία!».

Για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη δήλωσε:

«Προφανώς θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας. Όμως αυτό είναι το τελευταίο στάδιο. Εάν δεν πιάσουν τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει, όσες ΜΕΘ και αν έχουμε δεν πρόκειται να ανατρέψουμε την πορεία της πανδημίας. Αυτό είπε ο κ. Γεραπετρίτης και σταματήστε να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά του». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να μην του κάνει «μαθήματα συμπεριφοράς όσο έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα τον Παύλο Πολάκη με τον οποίο ταυτίζεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments