Αθλητισμός

Μίκαελ Σουμάχερ: Η αποκάλυψη που έκανε μηχανικός για τα πριμ που έδινε ο «Σούμι»

Μίκαελ Σουμάχερ: Η αποκάλυψη που έκανε μηχανικός για τα πριμ που έδινε ο «Σούμι»
Μίκαελ Σουμάχερ: Ο Γερμανός οδηγός ήθελε να είναι όλοι ικανοποιημένοι μέσα στην ομάδα του.

Μετά από κάθε καλό αποτέλεσμα ο Μίκαελ Σουμάχερ έδινε πριμ στους μηχανικούς του από την τσέπη του, όπως αποκαλύπτει ο Άλαν Περμέιν. Ο νυν αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας της Renault στη Formula 1 σημειώνει ότι ο «Σούμι» ήταν πολύ δεμένος με όλα τα μέλη της ομάδας και ήθελε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Είχε, μάλιστα, επινοήσει και ένα δικό του σύστημα bonus.

Ο Σουμάχερ είναι ενας από τους κορυφαίους -αν όχι ο κορυφαίος- οδηγούς στην ιστορία της Formula 1, ενώ μοιράζεται το ρεκόρ των επτά παγκόσμιων πρωταθλημάτων με τον Λιούις Χάμιλτον από φέτος.  Πολλοί μπορεί να νόμιζαν ότι ο Σουμάχερ είναι αλαζόνας επειδή ήταν κλειστός τύπος, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όπως σημειώνει το gazzetta.gr, αυτό το επιβεβαιώνει ένας άνθρωπος, ο οποίος βίωσε από πολύ κοντά στα πιτ την άνοδο του Γερμανού από έναν απλό πιλότο σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1. Πρόκειται για τον μηχανικό Άλαν Περμέιν, ο οποίος αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στο άθλημα, καθώς εργάζεται ουσιαστικά στην ίδια ομάδα –αν και με διαφορετικό καθεστώς και ονομασία- για πάνω από τριάντα χρόνια.

Η καριέρα του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στη Benetton ως δοκιμαστής ηλεκτρονικών και αργότερα ως μηχανικός αγώνων, ενώ σήμερα είναι αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας της Renault. Σε όλο αυτό το διάστημα έχει συνεργαστεί ο 53χρονος Βρετανός με ιερά τέρατα της Formula 1, όπως –μεταξύ άλλων- ο Νέλσον Πικέ, ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Φερνάντο Αλόνσο, άρα γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Από την Benetton ξεκίνησε την καριέρα του ο Σουμάχερ

Η Benetton ήταν η ομάδα στην οποία ξεκίνησε ο μεγάλος Μίκαελ Σουμάχερ την ένδοξη καριέρα του στη Formula 1. Συγκεκριμένα εκεί πέτυχε την παρθενική νίκη του σε Γκραν Πρι το 1992 και εκεί κατέκτησε το 1994 και το 1995 τα δύο πρώτα του παγκόσμια πρωταθλήματα, πριν ακολουθήσουν άλλα πέντε με τα χρώματα της Ferrari.

Μέχρι τώρα η πτυχή αυτή του χαρακτήρα του Γερμανού πολυπρωταθλητή δεν είχε γίνει γνωστή. Η εκτίμηση, όμως, που έτρεφε στους μηχανικούς του δεν έμενε μόνο στα λόγια αλλά την επιβεβαίωνε και στην πράξη. Σύμφωνα με τον Περμέιν, ο Σουμάχερ είχε επινοήσει ένα σύστημα επιβράβευσης των μηχανικών του με πριμ, τα οποία πλήρωνε ο ίδιος από την τσέπη του. «Δεν ήταν πολλά, όταν όμως πετύχαινε ένα καλό αποτέλεσμα, τότε λαμβάναμε ένα μικρό μπόνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός.

Ενδιαφερόταν για όλους

Ο Άλαν Περμέιν δεν στάθηκε μόνον στα πριμ, αλλά δήλωσε εντυπωσιασμένος και από τη συμπεριφορά του Μίκαελ Σουμάχερ με τους συνεργάτες του. Όπως σημείωσε ο διευθυντής της Renault, «μπορείτε να μιλήσετε και με ανθρώπους οι οποίοι ήταν τότε υπεύθυνοι για άλλα πράγματα είτε για τις δημόσιες σχέσεις είτε για τον Τύπο ή το μάρκετινγκ. Όλοι μιλούν πολύ ζεστά γι αυτόν. Ήταν απλά απίστευτα επαγγελματίας. Είμαι σίγουρος ότι για πολλούς οδηγούς ήταν μία αγγαρεία να κάνουν αυτά τα πράγματα, όμως ο Μίκαελ ήταν καταπληκτικός σε αυτό. Ήταν κάποιος ο οποίος μπορούσε να κάνει τα πάντα και νοιαζόταν για τον καθένα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments