Αθλητισμός

Τζόλης Ντόρτμουντ: Ο άσος του ΠΑΟΚ στο στόχαστρο της Μπορούσια

Τζόλης Ντόρτμουντ: Ο άσος του ΠΑΟΚ στο στόχαστρο της Μπορούσια
Τζόλης Ντόρτμουντ: Μην σας κάνει εντύπωση. Το ξεπέταγμα του άσου του ΠΑΟΚ έχει γίνει αντιληπτό από πολλές ομάδες της Ευρώπης, ενώ αρκετοί σκάουτερ τον ήξεραν από μικρότερη ηλικία.

Ο Χρήστος Τζόλης έχει μπει φουριόζος στη σεζόν 2020/21. Από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα μέχρι τα τελευταία ματς που έχει δώσει ο «Δικέφαλος», ο νεαρός άσος έχει δείξει ότι διαθέτει μεγάλο ταλέντο. Άλλωστε, έκανε το ντεμπούτο του και στην Εθνική ομάδα και ήδη σκόραρε το πρώτο του γκολ.

Τώρα, το ισπανικό μέσο TodoFichajes αναφέρει: «Η Μπορούσια Ντόρτμουντ γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βγει ο Τζέιντον Σάντσο σε μελλοντικές αγορές και στο αθλητικό τμήμα της συνεχίζουν να συγκεντρώνουν αναφορές για πιθανούς αντικαταστάτες του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TodoFichajes, η γερμανική ομάδα παρακολουθεί στενά τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Τζόλη. Ο Έλληνας εξτρέμ είναι μια εξαιρετική ανακάλυψη στο ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον είναι βασικός υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία σε ηλικία μόλις 18 ετών. Από τη Γερμανία θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του παίκτη αυτή τη σεζόν και δεν αποκλείουν την “επίθεση” σε μελλοντικές αγορές».

Δείτε την ανάρτηση του ισπανικού μέσου στο Twitter

Ο Τζόλης τη φετινή σεζόν έχει σημειώσει 1 γκολ σε 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League, όπου έχει δώσει και 1 ασίστ. Στην Ευρώπη έχει 4 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ. Στην Εθνική έχει φτάσει τις 4 συμμετοχές με 1 γκολ. Κι όλα αυτά μόλις στα 18 του χρόνια. Όπως καταλαβαίνεται, η Ντότρμουντ που είναι γνωστή για την πίστη που δείχνει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι λογικό να τον εξετάζει, ενώ και για τον Τζόλη ένας τέτοιος προορισμός θα ήταν ιδανικός.

Μερικά λόγια για τον Χρήστο Τζόλη

Ο Χρήστος Τζόλης είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ήταν μόλις οκτώ χρονών, το 2010 όταν εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, προερχόμενος από τη Δόξα Πενταλόφου. Παραδόξως πως, ο μικροσκοπικός Χρήστος Τζόλης έδειχνε από τότε συνειδητοποιημένος και παθιασμένος. Εκρηκτικός φορ, με πολύ καλή επαφή με την εστία, ευελιξία και με τα δύο πόδια, ο Χρήστος Τζόλης παίζει τα τελευταία χρόνια στα άκρα της επίθεσης, όπου επίσης ξεχωρίζει για την δημιουργικότητα και την άνεση στις ατομικές ενέργειες.

Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 2002 στη Θεσσαλονίκη, πέρασε με συνέπεια και σύνεση όλα τα βασικά στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας του PAOK Academy. Πρόλαβε μάλιστα να μετατρέψει σε viral το βίντεο εκείνης της Κ12 σε ματς με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Πρόλαβε, δε, να τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του το 2015, στο τουρνουά Lennart Johansson της Στοκχόλμης, όταν πέτυχε 11 γκολ σε 5 ματς. Η φουρνιά του 2002 ήταν μια ομάδα χάρμα οφθαλμών.

svg%3EΛίγο μετά, ωστόσο, έφυγε για την Γερμανία, για οικογενειακούς λόγους. Εκεί αγωνίστηκε στην ΣΓ Ρόζενχοχε Όφενμπαχ και στην ΣΒ Αλεμάνια Κουνιγκστέντεν. Στον ΠΑΟΚ επέστρεψε το 2018 και στην πρώτη του χρονιά στην Κ17 του Δικεφάλου ήταν ο ηγέτης της ομάδας με 29 γκολ σε 25 ματς.

Παρότι μικρότερος, μετακινήθηκε και καθιερώθηκε στην Κ19, έχοντας πλέον στο βιογραφικό του δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα με την Κ19, αλλά κι ένα ρεκόρ δύο χρόνων δίχως ήττα. Τη σεζόν 2019-2020 πέτυχε 19 γκολ και 8 ασίστ σε 26 εμφανίσεις, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Επαιξε επίσης και στα τέσσερα παιχνίδια του Youth League, πετυχαίνοντας ένα γκολ στο 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου στην Τούμπα. Ο Χρήστος Τζόλης είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments