Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφτασαν τα πρώτα ειδικά ψυγεία για τα εμβόλια

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφτασαν τα πρώτα ειδικά ψυγεία για τα εμβόλια
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα ψυγεία αυτά θα μπορούν να διατηρήσουν μέχρι και 100.000 εμβόλια.

Αχτίδα φωτός στο σκοτάδι των νέων 1.193 κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα, η είδηση για την άφιξη των πρώτων ψυγείων που απαιτούνται για τη συντήρηση των πολυαναμενόμενων εμβολίων. Την είδηση μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με τις πληροφορίες να λένε πως τέσσερα από τα επτά ψυγεία ήρθαν με φορτηγά τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για τα ειδικά ψυγεία, τα λεγόμενα ψυγεία βαθέως ψύξεως, με τα οποία θα επιτευχθούν οι απαιτούμενες θερμοκρασίες για την διατήρηση των εμβολίων, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους μείον 80 βαθμούς Κελσίου. Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, τα ψυγεία αυτά θα μπορούν να διατηρήσουν μέχρι και 100.000 εμβόλια και κάποια από αυτά θα μείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε στρατηγικά σημεία. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα ακόμη επτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου από τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών, ενώ ελπίδα όλων είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τις αμέσως επόμενες ώρες από την στιγμή που το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας, περί τα τέλη Δεκεμβρίου (σ.σ. πιθανότατα αυτό της Pfizer).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments