Καιρός

Μερομήνια – Πού θα χιονίσει πολύ φέτος τα Χριστούγεννα

Μερομήνια – Πού θα χιονίσει πολύ φέτος τα Χριστούγεννα
Μερομήνια: Σύμφωνα με τις προγνώσεις, ο φετινός χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα βαρύς, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονισμένα Χριστούγεννα.

Τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού. Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή. O φετινός Δεκέμβρης θα φέρει χιόνια ακόμη και στις πεδινές περιοχές. Έτσι, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αναμένεται να έχουν λευκό χρώμα. Την τιμητική τους θα έχουν η Μακεδονία και η Θράκη ενώ σύμφωνα πάντα με τα παραδοσιακά «προγνωστικά» χιόνι θα δουν και οι κάτοικοι της Αττικής. Έτσι, τα πάντα θα είναι λευκά, μόνο σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις από τα μερομήνια. Αναλυτικότερα:

Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

Αναφορικά με τοv φετινό χειμώνα, τα μερομήνια προβλέπουν έντονες χιονοπτώσεις με διάρκεια. Πιο συγκεκριμένα ο Δεκέμβρης και Ιανουάριος θα χαρακτηρισθούν από έντονες χιονοπτώσεις με διάρκεια και έντονα κρύα. Την τιμητική τους θα έχουν η Μακεδονία και η Θράκη ενώ σύμφωνα πάντα με τα παραδοσιακά «προγνωστικά» χιόνι θα δουν και οι κάτοικοι της Αττικής.

Δεκέμβριος 2020 – Χριστούγεννα:

Ξεκίνημα με βελτιωμένο καιρό την πρώτη εβδομάδα του μήνα, ίδιο μοτίβο με λίγα φαινόμενα και τη δεύτερη. Από τα μέσα του Δεκέμβρη, αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με συνεχόμενες κακοκαιρίες, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά. Φτάνοντας, μάλιστα, προς τα Χριστούγεννα χιονοπτώσεις αναμένονται και στα πεδινά και παραθαλάσσια. Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου.

Ιανουάριος 2021 – Πρωτοχρονιά:

Κρύος αλλά και βελτιωμένος καιρός στο πρώτο πενθήμερο. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18-23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.

Φεβρουάριος 2021

Από 1 έως 12 κακοκαιρία, με βροχές- αέρα- καταιγίδες και χιόνια στην αρχή του μήνα ( 1-5) Από 12 έως 20 ο καιρός πιο ήπιος, με βροχές και αέρα Από 20 έως 28 ο καιρός Α-Β/Α, με πολύ αέρα (Γραιγολεβάντες) και (Γραιγοτραμουντάνα) Β-Β/Α

Μάρτιος 2021

Από 1 έως 14 ο καιρός ήπιος, αλλά από Εύβοια και Αθήνα βροχές και αέρας. Από 14 έως 22 ήπιος καιρός , με επιφύλαξη (νυχτερινά σημάδια) Από 23 έως 31 ο καιρός είναι (23-26 πιο ήπιος) Από 27 έως 31 κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα βουνά, σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα

Απρίλιος 2021

Από 1 έως 3 κακοκαιρία Από 4 έως 10 ήπιος καιρός , αλλά βροχές στην Αθήνα και αέρα Από 12 έως 26 καλοσύνη, με επιφύλαξη (νυχτερινά σημάδια) Από 27 έως 30 βροχές και αέρας , ίσως κακοκαιρία από Εύβοια και Αθήνα.

Μάϊος 2021

Ο Μάϊος είναι καλοσυνάτος μέχρι τις 26 (εκτός 1-3 με λίγες βροχές και αέρα ), αλλά από 28 έως 30 με βροχές και αέρα. σ.σ. Αν έρθει κάποιο κύμα από την Ιταλία θα έχουμε βροχές.

Ιούνιος 2021

Από 1 έως 10 μπουρίνια , με επιφύλαξη , αλλά βροχές και αέρα και από 11 έως και 20 καλοσύνη με επιφύλαξη (νυχτερινά σημάδια) Από 24 έως 30 άστατος , με βροχές -αέρα και μπουρίνια.

Ιούλιος 2021

Από 1 έως 10 άστατος , με βροχές -αέρα και μπουρίνια Από 11 έως 24 καλοσύνη, με ζέστη , με επιφύλαξη ( νυχτερινά σημάδια μη αναγνωρίσιμα) Από 26 έως 31 άστατος ,με βροχές-αέρα μπουρίνια, ίσως και καταιγίδες από Β/Α και Α-Β/Α (28-31)

Αύγουστος 2021

Από 1 έως 8 άστατος καιρός, με βροχές -αέρα και μπουρίνια Από 8 έως 13 πιο ήπιος με βροχές και αέρα.

Τι είναι το Μερομήνια;

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Μερομήνια και μετεωρολογία:

Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο. Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “μερομήνια”.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments