Διεθνή

Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει η Τζάνετ Γέλεν

Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει η Τζάνετ Γέλεν
Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Συνεχίζει τις ανακοινώσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία της κυβέρνησής του ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νέα υπουργός Οικονομικών στις Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνει η Τζάνετ Γέλεν. Την ανακοίνωση έκανε ο Τζο Μπάιντεν, ενώ, ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα που επέλεξε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι: ο Ουάλι Αντεγέμο ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η Νίρα Τάντεν ως διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού και η Σεσίλια Ράουζ στην ηγεσία του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων, όπως ανέφερε η ομάδα του για τη μετάβαση.

Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι επέλεξε την πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν να αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Το νέο οικονομικό επιτελείο των ΗΠΑ θα αναλάβει να παράσχει «άμεση οικονομική στήριξη» στη χώρα που έχει πληγεί από την πανδημία Covid-19 όσο καμιά άλλη στον κόσμο.

«Καθώς ξεκινάμε να εργαζόμαστε για να θέσουμε υπό έλεγχο τον ιό, αυτή είναι η ομάδα που θα παράσχει άμεση οικονομική βοήθεια στους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής κρίσης και θα μας βοηθήσει να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας σε πιο ισχυρή από ποτέ», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν σε μία ανακοίνωση, όπου επιβεβαίωσε τον διορισμό της Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα τεθεί επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, εφόσον η υποψηφιότητά της για τη θέση αυτή επικυρωθεί από τη Γερουσία.

Δείτε την ανάρτηση της Τζάνετ Γέλεν

Τραυματίστηκε ενώ έπαιζε με τον σκύλο του ο Μπάιντεν

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ υπέστη ρωγμώδη κατάγματα στο πόδι του ενώ έπαιζε με έναν από τους σκύλους του και πιθανώς θα πρέπει να φορέσει μια προστατευτική μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες, δήλωσε χθες Κυριακή ο προσωπικός του γιατρός. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, αναφέρει παράλληλα το γραφείο του Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του και ο 78χρονος νεοεκλεγείς πρόεδρος επισκέφθηκε ορθοπεδικό χθες Κυριακή για ακτινογραφίες και αξονική.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Μπάιντεν είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος. «Αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα», διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο’Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν. «Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες», προσθέτει ο γιατρός του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments