Ελλάδα

Κορωνοϊός ΕΛ.ΑΣ.: Τρίτος αστυνομικός νεκρός από τον ιό

Κορωνοϊός ΕΛ.ΑΣ.: Τρίτος αστυνομικός νεκρός από τον ιό
Κορωνοϊός ΕΛ.ΑΣ.: Στους τρεις ανέρχονται οι αστυνομικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας εξαιτίας της Covid-19.

Με το χειρότερο τρόπο εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει βυθιστεί στο πένθος από το θάνατο τριών αστυνομικών εξαιτίας της νόσου. Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, τελευταίο θύμα του ιού από το Σώμα είναι ένας 55χρονος από τον νομό Πιερίας, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης για αρκετές μέρες.

Προηγουμένως, έχασε τη ζωή του στην Πέλλα 52χρονος αρχιφύλακας χωρίς υποκείμενα νοσήματα, πατέρας ενός 15χρονου παιδιού. Υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αριδαίας και αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Έδεσσας στις 17 Νοεμβρίου και στις 21 Νοεμβρίου εισήχθη σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Επίσης, πριν δύο μέρες έγινε γνωστό ότι ένας αρχιφύλακας πέθανε από κορωνοϊό στην Κομοτηνή, και ενώ νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Βάζουν σε υπηρεσίες αστυνομικούς που είναι θετικοί στον κορωνοϊό:

Σε δηλώσεις του σήμερα στο OPEN TV, o κ. Γερακαράκος κατήγγειλε το γεγονός ότι συνάδελφοι αστυνομικοί που τους έβρισκαν θετικούς στον ιό, έμπαιναν κανονικά σε υπηρεσία. Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναφέρθηκε στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι αστυνομικοί από την αρχή της πανδημίας και ενημέρωσε πως είναι συνολικά 500 οι αστυνομικοί που είναι θετικοί στον ιό.

«Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν αστυνομικούς θετικούς και έβαζαν σε υπηρεσία τους γύρω τους. Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία, για να βγει η υπηρεσία», κατήγγειλε επισημαίνοντας πως «αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ, όχι για όλους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του».

Χαρακτηριστικές είναι και οι μαρτυρίες των αστυνομικών που μίλησαν στο Open TV. Ο Αναστάσιος Π. υπογράμμισε: «Στις 16-17 Οκτώβρη παρουσίασα συμπτώματα. Κόλλησα από τον οικογενειακό μου κύκλο. Συγκεκριμένα από τον αδερφό μου, που είναι συνάδελφος και κάνει πολλά ταξίδια, Έβρο, Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά. Είχα πυρετό 38-38,5, μετά δέκατα κι έχασα λίγο την όσφρησή μου. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός. Με του που ενημέρωσα την υπηρεσία βγήκαμε σε καραντίνα. Όταν ξεκίνησε η πανδημία η υπηρεσία πήρε μέτρα. Μας παρείχαν μάσκες, αντισηπτικά, τώρα μας έχουν ξεχασμένους».

Ο Γιάννης Π. είπε με τη σειρά του πως τα συμπτώματά του ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου: «Είχα πυρετό. Πήγα στο Κρατικό της Νίκαιας, μου έκαναν το τεστ και δυστυχώς ήμουν θετικός. Τα άτομα της υπηρεσίας μου είναι περίπου 200. Εργασιακά είμαστε σε μεγάλη επαφή, δουλεύουμε πολύ κοντά, σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο. Είδα τους γιατρούς που είναι στην πρώτη γραμμή και η κυβέρνηση τους προσέχει. Για τους αστυνομικούς, αυτό δεν ισχύει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments