Πολιτική

ΜέΡΑ25 για πρόεδρο ΕΣΡ: Και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ζητάει την παραίτηση Κουτρομάνου

ΜέΡΑ25 για πρόεδρο ΕΣΡ: Και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ζητάει την παραίτηση Κουτρομάνου
ΜέΡΑ25 για πρόεδρο ΕΣΡ: Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ που ήρε χθες την εμπιστοσύνη του στον Αθανάσιο Κουτρομάνο, τώρα και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ζητάει την παραίτησή του

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του ζητάει την παραίτηση του Αθανάσιου Κουτρομάνου, προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Θυμίζουμε ότι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Κουτρομάνου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, αναφέρει ότι ο κ. Κουτρομάνος δεν ανταποκρίνεται στα καθηκόντά του και το ΕΣΡ έχει μετατραπεί σε «κακόγουστο πλυντήριο» της «κυβερνητικής προπαγάνδας στα ΜΜΕ».

Διαβάστε όλη τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25

«Μετά την χθεσινή απαράδεκτη παρουσία του Προέδρου του ΕΣΡ ο οποίος ούτε καν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Κυβέρνηση καλύπτει το 65% περίπου του τηλεοπτικού χρόνου, ζητάμε την παραίτηση του.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κουτρομάνος δεν μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά τα καθήκοντα του και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει μετατραπεί κι αυτό σε κακόγουστο πλυντήριο της άνευ προσχημάτων παντοκρατορίας της κυβερνητικής προπαγάνδας στα ΜΜΕ.

Ενώ τα όσα επικαλέστηκε από την νομολογία του ΣτΕ για την έλλειψη σημασίας των ποσοτικών δεδομένων είναι ανεδαφικά όταν μιλάμε για τόσο χαώδεις διαφορές. Ως ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε τον συστηματικό μας αποκλεισμό από τα μέσα εθνικής εμβέλειας της ολιγαρχίας, αλλά ακόμα και την κρατική τηλεόραση και απαιτούμε ένα ΕΣΡ με μία σύνθεση που θα μπορεί να φέρει εις πέρας τα όσα από το Σύνταγμα υποχρεούται».

Η ανάρτηση του κ. Κριθαρίδη στο Twitter

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Κίνημα Αλλαγής καταφέρεται εναντίον του κ. Κουτρομάνου. Το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για έκθεση κόλαφο για το ΕΣΡ, ενώ το χαρακτηρίζει ουδέτερο παρατηρητή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το οποίο όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου είναι χωρίς πολιτική πολυφωνία αλλά με δικομματική μονοφωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments