Πολιτική

Τάνια Καραγιάννη: Η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει χάος στα επιδημιολογικά δεδομένα

Τάνια Καραγιάννη: Η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει χάος στα επιδημιολογικά δεδομένα
Τάνια Καραγιάννη: Απηύθυνε και τρία ερωτήματα στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε τηλεοπτική δήλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη, ανέφερε πως «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει χάος στα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των οποίων η Επιτροπή εισηγείται μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας».

Οι παραπάνω δηλώσεις ήταν σε συνέχεια της επιβεβαίωσης, όπως προέταξε, εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο ΕΟΔΥ είχε στήσει υποσύστημα καταγραφής κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές βάσεις δεδομένων, χωρίς κοινά στοιχεία».

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Καραγιάννη απηύθυνε τρία ερωτήματα στην κυβέρνηση. Πρώτον, ρώτησε «εάν τελικά ισχύουν οι καταγγελίες μελών της Επιτροπής για μεγάλες καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των επιδημιολογικών στοιχείων από την παράλληλη πλατφόρμα του ΕΟΔΥ, στο Μητρώο Ασθενών Covid-19».

Επιπλέον αναρωτήθηκε «εάν έχουν ή όχι πρόσβαση σε καθημερινή βάση οι επιστήμονες στα στοιχεία ανά περιφέρεια, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν εισηγήσεις για την πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας».

«Και βεβαίως, περιμένουμε μια απάντηση για το γιατί ακόμα και σήμερα επιμένει η κυβέρνηση να αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής, που ζητά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όσο και οι ίδιοι οι επιστήμονες», κατέληξε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments