Πολιτική

Νίκος Φίλης: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ και οι μαθητές μένουν εκτός τηλεκπαίδευσης

Νίκος Φίλης: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ και οι μαθητές μένουν εκτός τηλεκπαίδευσης
Νίκος Φίλης: Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει τρία ερωτήματα στην Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την τηλεκπαίδευση αλλά και τις απολύσεις εκπαιδευτικών του ιδιωτικού τομέα.

Σε τρεις περιπτώσεις του τελευταίου 24ωρου αναφέρεται ο Νίκος Φίλης, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, το αγαθό της παιδείας δέχεται επίθεση. Ο πρώην υπουργός αναφέρεται τόσο στην περίπτωση της τηλεκπαίδευσης όσο και στις επιθέσεις στους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αναιτιολόγητες απολύσεις εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα και αδυναμία πολλών μαθητών να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση, λόγω έλλειψης υποδομής.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Φίλη τα «κατορθώματα του υπουργείου Παιδείας» είναι:

Αναιτιολόγητη απόλυση καθηγήτριας από ιδιωτικό σχολείο μετά από προϋπηρεσία 15 ετών, «χάρη» στην πρόσφατη νομοθέτηση απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Ασήμαντη» λεπτομέρεια: η καθηγήτρια είχε μόλις επιστρέψει στα διδακτικά της καθήκοντα μετά από άδεια μητρότητας.

Προβλέπεται η διακοπή μάθησης ως ποινή για απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος;

Διακοπή ρεύματος σε οικογένεια με τρία παιδιά στο Κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα, πέραν των υπολοίπων, να μείνουν αυτά εκτός τηλεκπαίδευσης. Αλήθεια, προβλέπεται διακοπή της μάθησης ως ποινή για απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος; Πέρασε από το μυαλό των αρίστων (αλλά και ευπόρων…) να μη σβήνει η ΔΕΗ φώτα και υπολογιστές σε οικογένειες με μαθητές, που εν μέσω πανδημίας, απολύσεων, κλειστών μαγαζιών κλπ. δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην τακτική πληρωμή λογαριασμών;

Έρανος για να αγοραστούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Σε σχολεία της Αθήνας διενεργείται έρανος από μαθητές για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά που δεν διαθέτουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν ομαλά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, οι γονείς απευθύνονται άσκοπα -το έγραψα ξανά τις προάλλες- στους διευθυντές των σχολείων για να παραλάβουν… ταμπλέτες, αυτές που στέλνει (δήθεν) η κυβέρνηση, για να καλύψει τις ανάγκες! Ομολογώ ότι κάτι φωτογραφίες κουτιών που δημοσίευσε το υπουργείο πρόσφατα ήταν πολύ όμορφες… Τα πραγματικά μηχανήματα όμως δεν καλύπτουν ούτε απειροελάχιστο κλάσμα των αναγκών. Κι αυτό ενώ η τηλεκπαίδευση φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί για καιρό.»

Η δήλωση του Νίκου Φίλη καταλήγει ως εξής:

«Να αναμένουμε ότι κάποια στιγμή θα αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες για τα διαρκή κατορθώματα ή μάλλον ζητάμε πολλά;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments