Ελλάδα

Γρηγορόπουλος: Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές – Οι ανακοινώσεις φορέων για την απελευθέρωσή τους

Γρηγορόπουλος: Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές – Οι ανακοινώσεις φορέων για την απελευθέρωσή τους
Γρηγορόπουλος: Οι δεκάδες προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις. Μηνύματα συμπαράστασης από μαζικούς φορείς. Καταγγελίες από δικηγόρους για έλλειψη μέτρων προστασίας εντός της ΓΑΔΑ.

Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι δεκάδες προσαγωγές με την κατηγορία της παραβίασης μέτρων περί Covid. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Ανακοινώσεις που ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, όπως επίσης και η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΟΕΝΓΕ και ο ΔΣΑ. Σύμφωνα με την ενημέρωση των συνηγόρων οι συληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι και θα λάβουν κλήσεις για ακροατήριο.

Καταγγελίες για παράβαση καθήκοντος και μη τήρηση μέτρων προστασίας

Σύμφωνα με την ενημέρωση της δικηγορικής παράταξης «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή, «η αστυνομία δεν τηρεί παρά ελάχιστα μέτρα, οδηγούνται ανά δύο στη Σήμανση και οι διαδικασίες θα τελειώσουν αργά τη νύχτα. Οι δικηγόροι που συνελήφθησαν, Θ. Καμπαγιάννης και Κ. Παπαδάκης, στην απολογίες τους κατήγγειλαν αξιόποινες και πειθαρχικά ελεγκτές πράξεις του Αρχηγού ΓΑΔΑ και κάθε άλλου υπεύθυνου, για παράβαση καθήκοντος (αρ. 34 κωδ. περί δικηγόρων) και 285 ΠΚ για τη μη τήρησης μέτρων προστασία από το covid στο χώρο της κράτησης.»

Συνήγοροι οικογένειας Φύσσα: Κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσιας υγείας

Σκληρή ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, την επίκληση της πανδημίας ως πρόσχημα αλλά και τις προσαγωγές των δικηγόρων Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη εξέδωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. «Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η κοινή δήλωση:

Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Η αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο.

Τα λουλούδια-όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης-αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των ΜΑΤ.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων.

Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα

Ανδρέας Τζέλλης

Χρύσα Παπαδοπούλου

Ελευθερία Τομπατζόγλου

Ειρήνη Μπολάνου

Καμπαγιάννης: Ο μόνος κίνδυνος να μην τηρηθούν τα μέτρα είναι μέσα στις κλούβες

«Γίνεται προσαγωγή ανθρώπων που τηρούσαν τα μέτρα, ζητούσαν να πάνε να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο. Με παραδοχή από το αρμόδιο όργανο πως δεν παραβίαζαν τα μέτρα. Προσάγουν δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Ο μόνος κίνδυνος να μην τηρηθούν τα μέτρα είναι μέσα στις κλούβες. Δεν έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, αλλά με καθαρό αυταρχισμό» δήλωσε ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, ενώ λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία προχώρησε στη προσαγωγή του καθώς και στη προσαγωγή του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη.

ÐÏÑÅÉÁ ÊÁÉ ÐÑÏÓÁÃÙÃÅÓ ÌÅËÙÍ ÔÏÕ ÓÅÊ ÓÔÇÍ ÅÐÅÔÅÉÏ ÔÇÓ ÄÏËÏÖÏÍÉÁÓ ÔÏÕ ÅËÁÎÇ ÃÑÇÃÏÑÏÐÏÕËÏÕ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Ακόμη προσήχθησαν:

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημ.σύμβουλος Αθήνας, Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Χρίστος Αργύρης, μέλος γ.σ της ΑΔΕΔΥ, Ζαννέτα Λυσικάτου, γιατρός και μέλος του δ.σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, Δήμητρα Δασκαλάκη, δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Κατερίνα Πατρικίου, μέλος δ.σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, Νίκος Αλεξανδράτος, κοινοτικός σύμβουλος Αθήνας και πολλά ακόμη μέλη τους Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, υγειονομικούς, συνδικαλιστές/τριες, φοιτητές/τριες, αγωνιστές/τριες της επαναστατικής αριστεράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments