Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για επικίνδυνα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για επικίνδυνα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές
Πρόγνωση καιρού: Μεγάλη προσοχή θέλει το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για επικίνδυνα φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως φαίνεται, η επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός, θα είναι ραγδαία και αυτό θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με την έγκαιρη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν αιφνίδιες πλημμύρες, φαινόμενο άκρως επικίνδυνο και με τραγική κατάληξη όσες φορές σημειώθηκε κατά το παρελθόν στη χώρα μας.

«Ανατολικής διεύθυνσης άνεμοι, χοντρικά από το βράδυ της Κυριακής έως και το μεσημέρι της Δευτέρας κυρίως στις περιοχές με τις αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης. Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες – επιγραφές κλπ, και προσέχουμε γενικώς!», εξηγεί στην έκτακτη προειδοποίηση μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Σε αυτήν καταγράφει όλες τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας που θα μπουν στο «κόκκινο», δηλαδή αυτό σημαίνει πως θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Και όπως τονίζει, αυξημένος είναι ο κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες (flash floods), οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, αφού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα

Το ψυχρό μέτωπο ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία, από τις νυχτερινές ώρες απόψε και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα σαρώσει την Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αρχικά στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Δείτε στο δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου όλες τις λεπτομέρειες για τον καιρό που θα παρουσιάσει σοβαρότατη επιδείνωση σε όλη την Ελλάδα από τις βραδινές ώρες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments