Πολιτική

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος: Τηλεφωνική επικοινωνία για την λειτουργία των Ναών τα Χριστούγεννα

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος: Τηλεφωνική επικοινωνία για την λειτουργία των Ναών τα Χριστούγεννα
Μητσοτάκης - Ιερώνυμος: Τι θα ισχύσει με την λειτουργία των εκκλησιών κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. «Αντάρτικο» από ιεράρχες.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί εάν και με ποιους όρους θα λειτουργήσουν οι ναοί τα Χριστούγεννα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να καταλήξουν σε συνεννόηση για την προσαρμογή του εορτασμού εν μέσω πανδημίας. Την ίδια στιγμή μητροπολίτες αντιδρούν στα μέτρα που παίρνονται και ζητούν την λειτουργία των εκκλησιών, με όρους που δεν συμβαδίζουν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λειτουργία των ναών στα πρότυπα του Πάσχα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και ο τρόπος εορτασμού των Χριστουγέννων στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες. Ουσιαστικά αυτό που συζήτησε ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος είναι το άνοιγμα των ναών κατά τα πρότυπα του περασμένου Πάσχα. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Οι αντιδράσεις από ιεράρχες

Ωστόσο αρκετοί ιεράρχες αντιδρούν και ζητούν ανοιχτούς ναούς με παρουσία πιστών. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και αιτιάται να ανοίξουν οι εκκλησίες τις επόμενες ημέρες.

Κατά τον μητροπολίτη «ο Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει ένα τέτοιο εορτασμό» και μνημονεύει την «οδύνη των κλειστών εκκλησιών». Παρόμοια επιστολή έχει λάβει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης ο μητροπολίτης Κέρκυρας κήρυξε την εκκλησία «υπό διωγμό» και ανακοίνωσε ότι 11-13 Δεκεμβρίου οι Εκκλησίες θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ παρομοιάζει την κατάσταση με καθεστώτα όπως η «κομμουνιστική Αλβανία» αναφέροντας ότι αυτό δεν τιμά την ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα, κατέθεσε αίτημα προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να επιτραπεί στους Κερκυραίους να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, με αφορμή την επικείμενη εορτή του πολιούχου.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Ξάνθης προχωρά ακόμα ένα βήμα παραπέρα καθώς δηλώσε ότι ανοίγει τις εκκλησίες της περιοχής παρά την απαγόρευση, για να προσεύχονται οι πιστοί. «Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια» δηλώνει ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments