Πολιτική

Πέτσας για άρση μέτρων: «Στο τέλος της βδομάδας οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια»

Πέτσας για άρση μέτρων: «Στο τέλος της βδομάδας οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια»
Πέτσας για άρση μέτρων: «Θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί το άνοιγμα της αγοράς» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις που αφορούσαν την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου προχώρησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η απόφαση να μείνει κλειστεί η εστίαση μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου είναι οριστική. Αυτό σημαίνει πως “δεν θα ανοίξουν ούτε τα καφέ ούτε τα εστιατόρια” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτό έχει να κάνει με το πλέγμα των αποφάσεων με το δεν πρέπει να ανοίξει» ανέφερε, και συμπλήρωσε: «Μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτίου». Επίσης, επανέλαβε πως “οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας”.

“Θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί το άνοιγμα της αγοράς” υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους» δήλωσε αναφορικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που αυτή τη στιγμή ξεκινά στις 21:00. Ωστόσο, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών και όχι για κάτι μόνιμο.

Αναφερόμενος στα SMS στο 13033,  είπε πως θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού. “Επίσης πως αυτό που δεν θα επιτραπεί είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα αυτό αναμένεται να εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές” ξεκαθάρισε και πληροφόρησε ότι «θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών».

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες» είπε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που ενδεχομένως είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. «Θα είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, χαρακτηρίζοντας «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία, αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments