Πολιτική

Δήμαρχος Ωρωπού σε Μενδώνη: «Δε μπορεί να αποφασίζει κανείς για τον Αυλώνα χωρίς του Αυλωνίτες»

Δήμαρχος Ωρωπού σε Μενδώνη: «Δε μπορεί να αποφασίζει κανείς για τον Αυλώνα χωρίς του Αυλωνίτες»
Δήμαρχος Ωρωπού σε Μενδώνη: Σκληρή επίθεση του Γιώργου Γιασημάκη προς την υπουργό Πολιτισμού.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δημοτική αρχή του Δήμου Ωρωπού και του υπουργείου Πολιτισμού. Η πρώτη αντιδρά για την προώθηση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου στη Βουλή που αφορά στο Μουσείο Ζυγομαλά χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία του Αυλώνα.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, με έγγραφα που απέστειλε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τα οποία κοινοποιήθηκαν σε όλους τους Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή και κατ΄ επέκταση την αναβολή της ψήφισης του άρθρου του σχεδίου νόμου στη Βουλή που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Μουσείου Ζυγομαλά και του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

Πρόταση του ήταν να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς για να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το Μουσείο Ζυγομαλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη επιστολή στάλθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2020. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Γιασημάκη με την κ. Μενδώνη χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Έτσι στάλθηκε και νέα επιστολή στην οποία ο δήμαρχος αφού επανέλαβε το αίτημα και την πάγια θέση του Δήμου τονίζει προς την υπουργό: «Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας αλλά και του εγγράφου από 7/12 θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Δε μπορεί να αποφασίζει κανείς για τον Αυλώνα χωρίς του Αυλωνίτες».

Επίσης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως το υπουργείο Πολιτισμού με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείρισης του Μουσείου Ζυγομαλά δείχνει να μην υπολογίζει την θέση της τοπικής κοινότητας, ενώ ενόψει της προώθησης του νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή αύριο, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, απευθύνθηκε προς κάθε κατεύθυνση σημειώνοντας:

«Είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Οι Αυλωνίτες δεν έχουν απλά τον τελευταίο λόγο για την τύχη του κέντρου ιστορίας και πολιτισμού της πόλης τους αλλά ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού οφείλουν να έχουν ξεκάθαρη και κρυστάλλινη ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διαχείριση και την τύχη του Μουσείου που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τόπο μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments