Διεθνή

Έκκληση από την Μέρκελ για τήρηση των μέτρων: «Να μην είναι οι τελευταίες γιορτές για τους παππούδες μας»

Έκκληση από την Μέρκελ για τήρηση των μέτρων: «Να μην είναι οι τελευταίες γιορτές για τους παππούδες μας»
Έκκληση από την Μέρκελ για τήρηση των μέτρων: «Σας ζητώ συγγνώμη, από τα βάθη της καρδιάς μου, αλλά αν το τίμημα είναι 590 νεκροί την ημέρα, αυτό δεν είναι αποδεκτό για μένα», τόνισε η καγκελάριος από το βήμα της Μπούντεσταγκ.

Σε δραματικό τόνο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, παρακάλεσε τους Γερμανούς να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και να αποφεύγουν τις επαφές τους ειδικά αν σκοπεύουν να επισκεφθούν ηλικιωμένους ενόψει των Χριστουγέννων. Εμφανώς συγκινημένη η κ. Μέρκελ, μιλώντας από το βήμα της Μπούντεσταγκ, προειδοποίησε ότι τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στη χώρα στις 2 Νοεμβρίου δεν έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να καταγράφεται καθημερινά μεγάλος αριθμός νεκρών.

«Σας ζητώ συγγνώμη, από τα βάθη της καρδιάς μου, αλλά αν το τίμημα είναι 590 νεκροί την ημέρα, αυτό δεν είναι αποδεκτό για μένα», τόνισε.

Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση στους Γερμανούς να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες των υγειονομικών Αρχών και να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους πριν τις γιορτές, ιδιαίτερα αν σχεδιάζουν να επισκεφθούν ηλικιωμένους συγγενείς τους. «Αν η επιστήμη μάς εκλιπαρεί να περάσουμε μια εβδομάδα με μειωμένες επαφές πριν τα Χριστούγεννα -πριν δείτε τους παππούδες και τους ηλικιωμένους- τότε ίσως πρέπει να σκεφτούμε ξανά κάποιον τρόπο για να το κάνουμε.

Αν έχουμε υπερβολικά πολλές επαφές τώρα, πριν τα Χριστούγεννα και μετά εξελιχθούν αυτά στην τελευταία μας γιορτή με τους παππούδες μας, σίγουρα θα έχουμε χάσει κάτι. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Πριν δούμε τη γιαγιά και τον παππού, χρειάζεται μία εβδομάδα κατ’ οίκον περιορισμός. Πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές. Να μην είναι οι τελευταίες γιορτές για τους παππούδες μας. Απομένουν 14 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και πρέεπι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε μια νέα εκθετική αύξηση» είπε.

Παράλληλα, η καγκελάριος κάλεσε τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων να ξεκινήσουν νωρίτερα τις διακοπές των Χριστουγέννων, στις 16 αντί στις 19 Δεκεμβρίου, για να μπορέσουν οι πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους και να απομονωθούν για μεγαλύτερο διάστημα προτού συναντηθούν με ηλικιωμένους συγγενείς τους. Η κ. Μέρκελ θέλει ακόμη να εφαρμοστεί ένα πλήρες lockdown – όπως εισηγούνται η Γερμανική Ακαδημία Επιστημών Leopoldina και το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» -, πιθανώς για δύο εβδομάδες, μετά τα Χριστούγεννα για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά χρειάζεται τη συναίνεση των Αρχών και στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 19.932 άνθρωποι έχουν χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό στη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments