Τεχνολογία

Με αυτό το κόλπο θα κάνετε το wifi στο σπίτι σας πολύ γρήγορο

Με αυτό το κόλπο θα κάνετε το wifi στο σπίτι σας πολύ γρήγορο
Η καραντίνα για τους περισσότερους έχει συνδυαστεί με τη χρήση internet αποτέλεσμα το κεντρικό σήμα λόγω υπερφόρτωσης να περνά δύσκολες στιγμές.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έφερε όλους μας μόνιμα εντός των σπιτιών μας. Για να περάσει ευχάριστα η ώρα οι περισσότεροι ασχολούνται κυρίως με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή τα κινητά βλέποντας μέσω internet ταινίες, σειρές, παίζοντας παιχνίδια, χαζεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αυξημένη ζήτηση εύλογα σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί προβλήματα στο σήμα, με τον πάροχο να αδυνατεί να διατηρήσει την ίδια ταχύτητα στο wifi. Ευρωπαϊκοί πάροχοι μίλησαν προσφάτως ακόμα και για 50% αύξηση στη διαδικτυακή κίνηση, κάνοντας το ίντερνετ να γονατίζει.

Κι ενώ για το ίντερνετ δεν μπορούμε να κάνουμε προφανώς τίποτα, μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αυξήσουμε την ισχύ του Wi-Fi μας. Είναι γνωστό από το 2017 από την ερευνητική δουλειά του αμερικανικού Dartmouth College, την οποία παρουσίασαν εκείνη τη χρονιά στο συνέδριο ACM BuildSys. Τι βρήκαν οι ερευνητές; Πώς ένα «καπέλο» από αλουμινόχαρτο στο router αυξάνει το σήμα μέσω στο σπίτι κατά 50%. Ή και παραπάνω.

«Μέσω αυτής της απλής αυτής λύσης, απαντήσαμε σε μια σειρά προκλήσεων που επιβαρύνουν τους ασύρματους χρήστες», είχε πει ο Xia Zhou, καθηγητής πληροφορικής στο Dartmouth College, τον Νοέμβριο του 2017, «όχι μόνο ενισχύσαμε τα ασύρματα σήματα, αλλά τα κάναμε και πιο ασφαλή».

Ακόμα και ένα κουτάκι αναψυκτικού αν βάλουμε πίσω από το router, αυτό θα βελτιώσει το Wi-Fi, καθώς βοηθά στην καλύτερη αντανάκλαση του σήματος και τη διασπορά του σε περισσότερες κατευθύνσεις. Το καλύτερο πάντως που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό το αλουμινόχαρτο σε σχήμα «S», με τη διάταξη που μας δείχνουν στη φωτογραφία από το router.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments