Αθλητισμός

Άρης ΠΑΟΚ: 1-0

Άρης ΠΑΟΚ: 1-0
Άρης ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι με μεγάλη ένταση.

Ο Άρης επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Super League, με τον Μπρούνο Γκάμα να μετατρέπει σε γκολ την εσχάτη των ποινών πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χαρίζοντας στους «κίτρινους» τη νίκη και, παράλληλα, τη δεύτερη θέση, υποχρεώνοντας τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν με το «καλησπέρα», όταν το φάουλ του Μπρούνο Γκάμα στο 2ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν την κατοχή της μπάλας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Ο Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν από το σημείο του πέναλτι, για το 1-0 στο 40ο λεπτό. Κι αφού το ψαλιδάκι του Στέφαν Σβαμπ ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Μπουσέ, οι δυο ομάδες πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και ένα… αναιμικό σουτ του Ζίφκοβιτς που μπλόκαρε εύκολα ο Γάλλος τερματοφύλακας του Άρη στο 51ο λεπτό, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ακόμα καλύτερο και πιο απειλητικό το διαγώνιο σουτ του Σφιντέρσκι στο 56ο λεπτό που, όμως, δεν βρήκε στόχο, με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να προσπαθεί αλλά να μη βρίσκει «καθαρή» ευκαιρία.

Οι κινήσεις των δύο προπονητών, λίγο πριν το τέλος, δεν άλλαξαν ιδιαίτερα την εικόνα του αγώνα. Το σουτ του Ζίφκοβιτς στο 85ο λεπτό δε βρήκε στόχο όπως και εκείνο του Σαντέ Σίλβα στο 88ο λεπτό. Τίποτα δεν άλλαξε στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων με τον Άρη να κρατάει το 1-0 μέχρι τέλους και να προσπερνά τον ΠΑΟΚ στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν ως εξής:

ΑΡΗΣ (Άκης Mάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76’ Τζέγκο), Ματέο (62’ Σίλβα), Γκάμα (90’+7’ Μπαγκαλιάνης), Μάνος (61’ Λόπεθ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (63’ Κρέσπο), Ίνγκανσον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Αουγκούστο (79’ Εσίτι), Τσιγγάρας, Σβαμπ (79’ Τσόλακ), Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου (ολοκληρώθηκε)

  • 17:15 Στάδιο Αλκαζάρ, ΑΕΛ – ΟΦΗ
  • 19:30 «Απόστολος Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (ολοκληρώθηκε)

  • 15:00 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία – 
  • 17:15 «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ
  • 17:15 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος – Παναιτωλικός
  • 19:30 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

  • 19:30 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments