Τεχνολογία

Twitter: Έρχονται βιντεοκλήσεις στο γνωστό Social Media

Twitter: Έρχονται βιντεοκλήσεις στο γνωστό Social Media
Twitter: Το γνωστό Social Media μπαίνει στη μάχη των βιντεοκλήσεων.

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλές εφαρμογές για βίντεοκλήσεις. Ωστόσο στη μάχη έχουν μπει τα Social Media με Facebook, Messenger και Instagran να έχουν ήδη τις επιλογές για βιντεοκλήση. Το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο που δεν είχε λανσάρει την δική του επιλογή ήταν το Twitter. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Μία πρόσφατη εξαγορά του όμως ίσως να σηματοδοτεί τα πρώτα βήματα της εταιρίας προς αυτήν την κατεύθυνση. Το Twitter εξαγόρασε την Squad, μία εταιρία που εξειδικεύεται σε βιντεοκλήσεις και screen sharing. Μάλιστα η εξαγορά της Squad σημαίνει ταυτόχρονα το κλείσιμο της εταιρίας και την απορρόφησή της από το Twitter, όπως εξήγησε η συνιδρύτρια σε post στο Medium.

«Είμαι ενθουσιασμένη να ανακοινώσω πως το Twitter απέκτησε τη Squad! Η ομάδα θα απορροφηθεί από το Twitter για να διευρύνει το εύρος των συνομιλιών που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι σε αυτήν την υπηρεσία. Συγκεκριμένα θα φέρουμε την τεχνογνωσία μας σε ήχο και βίντεο στο χώρο της δημιουργίας και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε νέους τρόπους που θα επιτρέπουν τις διασκεδαστικές, με νόημα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις». Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη ανακοίνωση περί βιντεοκλήσεων στο Twitter, η εξειδίκευση της Squad και οι δηλώσεις της συνιδρύτριας του μας κάνει να αναμένουμε τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων στο Twitter σύντομα.

Λίγα λόγια για το Twitter

Το Twitter είναι ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα (μέχρι 280 χαρακτήρες), τα οποία ονομάζονται τουίτς (tweets). Τα μηνύματα μπορούν να αναγνωστούν και από μη συνδεδεμένους χρήστες, αλλά μόνο οι συνδεδεμένοι μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενα.

Δημιουργήθηκε την 21 Μαρτίου του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Η υπηρεσία έγινε γρήγορα δημοφιλής και σήμερα έχει 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες (2015). Είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments