Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Έφτασε στον Καναδά η πρώτη παρτίδα

Εμβόλιο Pfizer: Έφτασε στον Καναδά η πρώτη παρτίδα
Εμβόλιο Pfizer: Αξιωματούχοι έχουν πει πως αναμένουν να λάβουν έξι εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna πριν από τα τέλη Μαρτίου.

Μεγάλη στιγμή για τον Καναδά, ο οποίος χτες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, υποδέχτηκε την πρώτη παρτίδα του εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού των Pfizer και BioNTech. Την είδηση έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό, μέσω Twitter. «Η πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech εναντίον της COVID-19 έφθασε στον Καναδά», έγραψε ο Τριντό και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι καλό νέο. Αλλά η μάχη εναντίον της COVID-19 δεν τέλειωσε. Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, ας διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την επαγρύπνησή μας».

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης είχε αναγγείλει πως αναμένονταν 30.000 δόσεις του εμβολίου εντός ημερών.

Νωρίτερα, οι καναδικοί ρυθμιστικοί φορείς είχαν χορηγήσει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου. Πρόκειται για την τρίτη χώρα στον κόσμο, μετά τη Βρετανία και το Μπαχρέιν, που έχει εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου αυτού κατά της COVID-19. «Προς όλους τους Καναδούς -αν αισθάνεστε ανακούφιση και ελπίδα, δεν είσαστε μόνοι σας. Αυτά είναι τα καλά νέα που χρειαζόμασταν όλοι», δήλωσε επί του θέματος  ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο Καναδάς αναμένει να λάβει 249.000 δόσεις του εμβολίου ως τα τέλη του Δεκεμβρίου. Αρκούν για να εμβολιαστούν δημοσία δαπάνη 124.500 άνθρωποι μέσα στη χρονιά. Οι δόσεις θα διανεμηθούν σε 14 κέντρα εμβολιασμού στον Καναδά, με τους πιο ευάλωτους, περιλαμβανομένων των ηλικιωμένων που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και των υγειονομικών, να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

Επίσης, η χώρα αναμένεται να εγκρίνει ένα δεύτερο εμβόλιο από τη Moderna «αρκετά σύντομα» και να δεχθεί φορτία αυτού του εμβολίου μέχρι το τέλος της εβδομάδα. Αξιωματούχοι έχουν πει πως αναμένουν να λάβουν έξι εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna πριν από τα τέλη Μαρτίου. Κάθε εμβόλιο απαιτεί δύο δόσεις, που χορηγούνται με διαφορά περίπου τριών εβδομάδων.

Χθες έγινε γνωστό ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.891 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 81 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 13.431 νεκρούς επί συνόλου 460.743 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Canadian Press.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments