Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Bild – «Στις 23 Δεκεμβρίου θα το εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων»

Εμβόλιο Pfizer: Bild – «Στις 23 Δεκεμβρίου θα το εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων»
Εμβόλιο Pfizer: Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται αξιόπιστες πηγές.

Ευχάριστα νέα έρχονται από το «μέτωπο» του εμβολίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) στοχεύει στην έγκριση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που δημιούργησαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech στις 23 Δεκεμβρίου.

Η γερμανική εφημερίδα στο σημερινό δημοσίευμα της επικαλείται κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε και στις ΗΠΑ, με τον υπουργό Άμυνας να είναι από τους πρώτους που λαμβάνουν το σκεύασμα. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Κρίστοφερ Μίλερ ήταν ανάμεσα στους πρώτους Αμερικανούς που εμβολιάστηκαν χθες κατά του νέου κορωνοϊού, και το έκανε on camera, για να ενθαρρύνει τους συμπατριώτες του να κάνουν το ίδιο.

Ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας μαγνητοσκοπήθηκε καθώς του έκαναν το εμβόλιο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, στα περίχωρα της Ουάσινγκτον. «Αυτό ήταν όλο; Δεν πόνεσε καθόλου!», είπε αστειευόμενος ο Μίλερ αφού του χορηγήθηκε το εμβόλιο, σύμβολο ελπίδας για τη χώρα που θρηνεί τον πιο βαρύ απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο και ξεπέρασε νωρίτερα χθες Δευτέρα το τραγικό όριο των 300.000 νεκρών εξαιτίας της νόσου COVID-19.

Τι γίνεται στη Ρωσία

Καλά είναι τα νέα και από τη Ρωσία, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας 14/12 η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έφτασε σε αποτελεσματικότητα το 91,4%. Αυτά τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά μετά το τέλος των δοκιμών της Φάσης 3. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το εμβόλιο έχει φτάσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το εμβόλιο έδειξε αποτελεσματικότητα 91,4% κατά της νόσου, 21 μέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε, το Sputnik V δοκιμάστηκε σε 22.714 εθελοντές στη Φάση 3. Το ρωσικό εμβόλιο είχε αποτελεσματικότητα άνω του 90% και στα τρία στάδια των κλινικών δοκιμών: 92% στο πρώτο σημείο ελέγχου και 91,4% στο δεύτερο.

Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι σοβαρών περιπτώσεων Covid-19 ήταν 100%. Ανάμεσα στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λοίμωξης από τον κορωνοϊό, 20 σοβαρές περιπτώσεις καταγράφηκαν στην ομάδα του placebo, ενώ δεν σημειώθηκαν σοβαρές περιπτώσεις λοίμωξης στην ομάδα του εμβολίου.

Δεν εντοπίστηκαν απροσδόκητα ανεπιθύμητα συμβάντα ως μέρος της έρευνας. Οι συνθήκες υγείας των συμμετεχόντων θα παρακολουθούνται για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments