Ελλάδα

Notam Βρετανία: Είναι επίσημο – Δέκα μέρες σε καραντίνα όσοι φτάνουν από τη χώρα στην Ελλάδα

Notam Βρετανία: Είναι επίσημο – Δέκα μέρες σε καραντίνα όσοι φτάνουν από τη χώρα στην Ελλάδα
Notam Βρετανία: Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού έχει ανησυχήσει όλη την Ευρώπη.

Με νέα ταξιδιωτική οδηγία (notam) η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε, αυτό που είχε γίνει γνωστό μερικές ώρες πριν, ότι όσοι επισκέπτες φτάνουν από τη Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τη νέα notam, οι επιβάτες που θα φτάνουν στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται και σε rapid test. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου και θα ισχύει έως τις 7 Ιανουαρίου. Η ανακοίνωση της ΥΠΑ προσθέτει ότι: «Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια».

Εν τω μεταξύ, χαμός γίνεται στη Βρετανία με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ δημιουργήθηκε πρόβλημα και με φορτηγά και πλοία που ήταν ακινητοποιημένα στα γαλλο-βρετανικά σύνορα. Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα πάρει έκτακτα υγειονομικά μέτρα, προκειμένου να ξανανοίξουν τα σύνορα και να επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία από και προς τη Βρετανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments