Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη – Αυτή είναι η ατζέντα του

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη – Αυτή είναι η ατζέντα του
Υπουργικό Συμβούλιο: Με τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει το κυβερνητικό επιτελείο.

Σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στο τελευταίο Υπουργικό για το 2020. Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα παρακάτω:

  • Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως νομοθετικών πρωτοβουλιών για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.
  • Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα ΑΕΙ.
  • Παρουσίαση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, νομοσχεδίου για τη μετατροπή ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, β) Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και γ) Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την αποτίμηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και την εφαρμογή των αρχών της καλής νομοθέτησης.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό ‘Ακη Σκέρτσο, σχετικά με την έγκριση του ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής 2021.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, για την προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τη θέση αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής συντονισμού και διαχείρισης εμβολιασμού για τον κορονοϊό.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για την παράταση ισχύος της υπ’ αρ. 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς διορισμούς και προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Tο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου το πρωί της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου, να επισκεφθεί νοσοκομεία και δομές υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας. Θυμίζουμε ότι η περιοδεία του ήταν να γίνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων με την κακοκαιρία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που δεν επέτρεπε την προσγείωση αεροσκαφών. Έτσι, μετά από τέσσερις μέρες θα γίνουν οι προγραμματισμένες επισκέψεις του πρωθυπουργού.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments