Ελλάδα

Σοβαρά επεισόδια στον Ασπρόπυργο

Σοβαρά επεισόδια στον Ασπρόπυργο
Ένταση στην περιοχή μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών.

Επεισόδια λαμβάνουν χώρα ανήμερα των Χριστουγέννων, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο. Ομάδα ατόμων έχει συγκεντρωθεί στο σημείο και πετά πέτρες και μολότοφ εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων. Στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ μεταβαίνουν και ενισχύσεις.

Αν και παραμένουν αδιευκρίνιστες οι λόγοι της έντασης, εικάζεται πως σχετίζονται με το γεγονός πως οι αρχές αποφάσισαν την παράταση του lockdown στον Ασπρόπυργο και γενικότερα τη Δυτική Αττική ως τις 30 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι ένταση είχε σημειωθεί στην περιοχή και πριν από πέντε ημέρες, στις 20 Δεκέμβρη, όταν ομάδα περίπου 60 νεαρών, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήλικοι, που εμφανίζονταν ως αρνητές του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, επιτέθηκαν ξανά στις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στη Δυτική Αττική:

Υπενθυμίζεται πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου και κατόπιν έκτακτης σύσκεψης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, αποφασίστηκε χθες ομόφωνα, η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας). Η απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Δεκεμβρίου 2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα. Η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει έως την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00. 

svg%3E

Επίσης, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου παρατείνονται και στην Κοζάνη τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, διότι το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μικρή μείωση των ενεργών κρουσμάτων. Έως χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τα ενεργά κρούσματα ήταν 313, με 49 από αυτούς να νοσηλεύονται και ο μέσος όρος ηλικίας να είναι στα 52,78 έτη.

Από την ιχνηλάτηση των επαφών προκύπτουν 714 στενές επαφές high risk, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον προσωρινό περιορισμό. Από τα 313 κρούσματα, τα 152 βρίσκονται στο Δήμο Κοζάνης, τα 115 στο Δήμο Εορδαίας, τα 35 στο Δήμο Βοΐου, τα 8 στο Δήμο Σερβίων και τα 3 στο Δήμο Βελβεντού. Επίσης, ενημερωτικά επισημαίνουμε ότι το 79,83% των ενεργών αυτών κρουσμάτων είναι με κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα, 51,68% στην πρώτη περίπτωση και 28,15% στη δεύτερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments