Οικονομία

Green Cola Hellas: Η ελληνική εταιρεία που κατάφερε να πετύχει μέσα στην οικονομική κρίση

Green Cola Hellas: Η ελληνική εταιρεία που κατάφερε να πετύχει μέσα στην οικονομική κρίση
Green Cola Hellas: Σκοπός να παρέχει το αναψυκτικό τύπου cola που απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα προϊόν με αληθινή γεύση, φυσικά συστατικά και ελάχιστη θερμιδική επιβάρυνση.

Στην Green Cola έχουν πάθος με τις δυνατές γεύσεις και τις έντονες συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει ένα αναψυκτικό. «Όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα θα ψάχνουμε το κάτι διαφορετικό, κάτι που θα εκπλήξει πρώτα εμάς και ύστερα όλους εσάς», αναγράφεται στην ηλεκτρονική τους σελίδα.

Και η υπόσχεσή τους ξεκάθαρη: Στοχεύουν στο να προσφέρουν την απόλυτη γευστική εμπειρία. Και πώς να μην τα καταφέρουν; Πρόκειται για την ελληνική εταιρεία που έπιασε στον… ύπνο τις πολυεθνικές. Η ακριτική Ορεστιάδα του Έβρου αποτελεί τον τόπο καταγωγής της Green Cola Hellas, που είναι σήμερα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Η Green Cola ήταν μόνο η αρχή, θέτοντας μια στέρεη βάση για την ανάπτυξη της εταιρείας την επόμενη τετραετία. Όπως αναφέρει η ελληνική εταιρεία στα στοιχεία της, την περίοδο 2012 με 2015, «καταγράψαμε τρία συνεχόμενα χρόνια υψηλής ανάπτυξης, με 200% μέσο ετήσιο ρυθμό, αναπτύξαμε μια μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει τα προϊόντα Pure Cola, BLE, Mix & Match, Mad Mojito, που βρίσκει κανείς παντού».

«Ξεκινήσαμε, έχοντας ως στόχο να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα σειρά προϊόντων, που τα συστατικά της θα προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τη φύση. Είναι δύσκολο να είσαι διαφορετικός και ταυτόχρονα μέσα στα πράγματα. Αυτό, όμως, μας αρέσει. Να πειραματιζόμαστε με ξεχωριστά συστατικά και να δημιουργούμε κάτι τόσο ιδιαίτερο, που θα αφήσει ιστορία».

Είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο του αναψυκτικού, συνεχίζοντας την πορεία της Ένωσης Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών, η οποία μετρά πάνω από μισό αιώνα στην παραγωγή αεριούχων ποτών. Το 2012, έγινε το λανσάρισμα του πρώτου αναψυκτικού τύπου cola που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των αναψυκτικών, χάρη στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Η Green Cola δημιουργήθηκε, με σκοπό να γίνει το πρώτο αναψυκτικό τύπου cola που απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα προϊόν με αληθινή γεύση, φυσικά συστατικά και ελάχιστη θερμιδική επιβάρυνση.

Το 1959, ιδρύθηκε η ΕΠΑΠ Α.Ε. (Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών). Από το 1983 ως το 2009 παρήγαγε για λογαριασμό της 3Ε γνωστά σήματα αναψυκτικών. Το 1999 ανατέθηκαν στην ΕΠΑΠ τα προϊόντα της Tuborg, ενώ η εταιρεία από το 2010 με την τεχνογνωσία που απέκτησε ξεκίνησε πλέον να παράγει τα δικά της εμπορικά σήματα με το όνομα Sparky και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για τους μεγαλύτερους Λιανέμπορους της Ελλάδας.

Το 2011 λοιπόν, ο Περικλής Βενιέρης εξαγόρασε την ΕΠΑΠ Α.Ε. στην ακριτική Ορεστιάδα, με όραμα τη δημιουργία πραγματικά καινοτόμων προϊόντων, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών στην Ελλάδα και όχι μόνο και θα φέρουν την επανάσταση στην κατηγορία.

Και έναν χρόνο αργότερα ήταν η πρώτη φορά που μια ελληνική εταιρεία πειραματίστηκε και δημιούργησε ένα προϊόν τύπου cola που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην κατηγορία γιατί έχει υπέροχη γεύση χωρίς ζάχαρη και περιττές θερμίδες και περιέχει γλυκαντικά από το φυτό στέβια και φυσική καφεΐνη από πράσινους κόκκους καφέ.

Τη σκυτάλη πήρε η σειρά BLE, η οποία συνδύασε με αρμονία την παράδοση των ελληνικών γεύσεων με τα φυσικά συστατικά σε τρεις αγαπημένες γεύσεις: Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Βυσσινάδα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με γλυκαντικά από το φυτό στέβια και ελάχιστη θερμιδική επιβάρυνση. Το 2014, η Green Cola «ξεδίψασε» το ενδιαφέρον του καταναλωτή, στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα ξεκίνησε το οδοιπορικό της και εκτός των συνόρων της Ελλάδας. H Green Cola ενσωματώθηκε στην παγκόσμια λίστα της Endeavor που περιλαμβάνει εταιρείες που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξής τους.

Και δεν πέρασε πολύς καιρός που η Green Cola ξεκίνησε το ταξίδι της, με πάθος και ενθουσιασμό για αυτό και ήδη βρίσκεται σε 22 χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Αγγλία, Χονγκ Κονγκ, Σαουδική Αραβία, κ.α.). Παράλληλα δεν σταματά να μας εκπλήσσει, αυτή τη φορά λανσάροντας στην Ελλάδα την Pure Cola, ένα καινοτόμο συνδυασμό αυθεντικής γεύσης και εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments