Διεθνή

Εμβόλιο Moderna: Έκανε σοβαρή παρενέργεια σε γιατρό με ιστορικό αλλεργιών

Εμβόλιο Moderna: Έκανε σοβαρή παρενέργεια σε γιατρό με ιστορικό αλλεργιών
Εμβόλιο Moderna: Τα συμπτώματα που εμφάνισε ο γιατρός.

Οι New York Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι γιατρός που έκανε το εμβόλιο της Moderna παρουσίασε παρενέργειες. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ιστορικό αλλεργιών.

Τα συμπτώματα που εμφάνισε ο γιατρός από τη Βοστώνη που έλαβε το εμβόλιο ήταν ζάλη, ταχυπαλμία και μούδιασμα στη γλώσσα. Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό σοβαρής αλλεργίας στο εμβόλιο της εταιρείας Moderna καταγράφηκε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους New York Times, ο γιατρός στη Βοστώνη υπέστη οξεία αλλεργική αντίδραση αφού έλαβε το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας κατά του κορωνοϊού.

Αλλεργικός στα θαλασσινά ο γιατρός

Ο γηριατρικός ογκολόγος Hossein Sadrzadeh, σύμφωνα με το δημοσίευμα των NΥΤ, παρουσίασε την αντίδραση σχεδόν αμέσως μόλις εμβολιάστηκε την Πέμπτη. Ο Dr. Sadrzadeh είναι αλλεργικός στα θαλασσινά.

Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο που εγκρίθηκε και αδειοδοτήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός και βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα της ευρείας διάθεσής του.

Έκανε μόνος του ένεση επινεφρίνης

Όπως αναφέρει το Reuters, μετά τον εμβολιασμό του ο Dr. Sadrzadeh αντιλήφθηκε ότι έπεφτε σε αλλεργικό σοκ και μόνος του έκανε μια ένεση επινεφρίνης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιατρικού Κέντρου της Βοστόνης, o γηριατρικός ογκολόγος στη συνέχεια εισήχθη για νοσηλεία, ενώ αργότερα έλαβε εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι παράλληλα εξετάζονται πέντε περιστατικά που αφορούν οξείες αλλεργικές αντιδράσεις ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech και Moderna είναι τα μόνα που έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να βρίσκονται στην πρώτη σειρά προτεραιότητας για εμβολιασμό. Από σήμερα 27 Δεκεμβρίου το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech θα χρησιμοποιηθεί και στους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και στην Ελλάδα. Αντίθετα, ο εμβολιασμός στη Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments