Τεχνολογία

i-ΑGRIC: Η νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά που δίνει τη λύση στους πολίτες

i-ΑGRIC: Η νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά που δίνει τη λύση στους πολίτες
i-ΑGRIC: Κοντά σε κάθε παραγωγό το ΥΠΑΑΤ μέσω της εφαρμογής.

Μια νέα εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα δίνει στους πολίτες αλλά και σε όσους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, τη δυνατότητα να έχουν όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το i-ΑGRIC όπως ονομάζεται, έχει ήδη αναπτυχθεί και βρίσκεται στην τελική φάση παραμετροποίησης της και όπως σημείωσαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ΑΠΕ ΜΠΕ, αναμένεται να είναι διαθέσιμη προς τους πολίτες το πρώτο δίμηνο του νέου έτους.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο αναμόρφωσης του συνόλου των ψηφιακών υπηρεσιών του υπουργείου που επιχειρεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μια προσπάθεια που εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ψηφιακή μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.

Πάντως, η εν λόγω εφαρμογή έχει ήδη ενταχθεί στην ψηφιακή βίβλο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με αυτή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται το πρώτο υπουργείο στην Ελλάδα που προσφέρει στους πολίτες εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά.

Με την εγκατάστασή της σε ένα smartphone, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μια σειρά υπηρεσιών τόσο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και των φορέων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του.

Πώς λειτουργεί το i-ΑGRIC;

Όσο για τις υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω της εφαρμογής χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Αυτές στις οποίες ο τελικός χρήστης θα εισέρχεται στην εφαρμογή χωρίς ταυτοποίηση και σε αυτές με ταυτοποίηση, η οποία θα γίνεται με σύνδεση μέσω των κωδικών του TAXISNET.

Εφόσον ο χρήστης επιλέξει να περιηγηθεί στην εφαρμογή χωρίς να κάνει ταυτοποίηση, θα μπορεί να αποκτήσει μια γενική εικόνα των δράσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε δελτία Τύπου, ανακοινώσεις αλλά και γεωργικές προειδοποιήσεις καθώς και επιλεκτικό υλικό από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, το οποίο και θα «ανεβαίνει» άμεσα στην εφαρμογή.

Στην άλλη περίπτωση, αυτή της σύνδεσης μέσω TAXISNET, ο χρήστης πολίτης δύναται να λαμβάνει εξατομικευμένη ενημέρωση αλλά και να περιηγηθεί σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τόσο του υπουργείου όσο και των φορέων του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments