Οικονομία

Φορολογικές υποχρεώσεις: ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος πληρώνονται μέχρι το τέλος του 2020

Φορολογικές υποχρεώσεις: ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος πληρώνονται μέχρι το τέλος του 2020
Φορολογικές υποχρεώσεις: Τι θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του 2020.

Το τέλος του έτους σηματοδοτεί την υποχρέωση αποπληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών. Έτσι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου χρειάζεται να εξοφληθούν η 6η δόση του φόρου εισοδήματος, η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο. Συγκεκριμένα ο ΦΠΑ πρέπει να αποπληρωθεί και από τις κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω πανδημίας. Υπενθυμίζουμε ότι λόγω της πανδημίας το χρονοδιάγραμμα άλλαξε για πολλές πληρωμές, όπως για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας της νέας χρονιάς που πήρε παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, οι πληρωμές δεν σταματούν εκεί για τους φορολογούμενους, καθώς – όσοι βέβαια έχουν την σχετική υποχρέωση – πρέπει να καταθέσουν ή να στείλουν με email ή με courier στη αρμόδια Εφορία τις χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που καταβλήθηκαν το 2019, για αναδρομικά που δεν δηλώθηκαν στην ώρα τους, για τη μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος που δεν είδαν φέτος παρά τη μείωση τζίρου που έχουν υποστεί λόγω πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

120 δόσεις: Τελευταία ευκαιρία για επανένταξη στη ρύθμιση

Όσοι πλήττονται από την πανδημία και έχασαν τις 100 και 120 δόσεις έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα καταβάλλοντας τη δόση Δεκεμβρίου.

Για την Εφορία, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι έχασαν τις 120 δόσεις από το Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο του 2020. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ειδική πλατφόρμα «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση επανένταξης και στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλουν τη δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Εάν δεν πληρώσουν μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία, η αίτησή τους θεωρείται άκυρη. Για να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό σε «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής» είτε μέσω web banking είτε μέσω τράπεζας.

Για την αναβίωση της ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα Ταμεία, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν όσοι έχασαν τη ρύθμιση, την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2020. Και σε αυτήν την περίπτωση η δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι χάσουν την τελευταία αυτή προθεσμία, αναβιώνει όλο το αρχικό χρέος. Δηλαδή, δεν ισχύει ο επανυπολογισμός που είχαν κάνει ενώ θα πρέπει να πληρώσουν τόκους και προσαυξήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments