Αθλητισμός

Νικόλας Ιωάννου: Σκέψεις Άρη για τον αριστερό μπακ της Νότιγχαμ

Νικόλας Ιωάννου: Σκέψεις Άρη για τον αριστερό μπακ της Νότιγχαμ
Νικόλας Ιωάννου: Ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει και μάλιστα, μετά την πετυχημένη του σεζόν 2016 με 2017 με τον ΑΠΟΕΛ, έλαβε το βραβείο «Νέος Παίκτης της Χρονιάς» από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο Νικόλας Ιωάννου, ο Κύπριος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός για τον ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας), φαίνεται πως αρέσει και για αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τη μεριά του, ο Άρης έθεσε δύο προτεραιότητες ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου κι έχει εστιάσει στην ενίσχυσή του στην κορυφή της επίθεσης και στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Είναι προφανές ότι οι «κίτρινοι», σύμφωνα με δημοσίευμα στο gazzetta, περίμεναν περισσότερα πράγματα από τον Κριστιάν Λόπεζ, ο οποίος πλέον έχει υποστηρικτικό ρόλο και περιορίστηκε στο γκολ που σημείωσε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στη Λαμία έχοντας χάσει τη θέση του βασικού επιθετικού.

Το «who is who» του Νικόλα Ιωάννου

Εντάχθηκε στην ακαδημία νέων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ηλικία των 11 ετών. Έπαιξε στο τουρνουά Μάρβελντ με την ομάδα U15 τον Ιούνιο του 2010, που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία. Ακολούθησε η συμμετοχή του στο Manchester United Premier Cup. Η επίδοσή του τού απέφερε μια διετή υποτροφία τον Ιούνιο του 2012. Επίσης, είχε αναφερθεί πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν διστακτική να του δώσει πλήρες συμβόλαιο. Έκανε το ντεμπούτο του στο Ολντ Τράφορντ εναντίον της Τσάρλτον Αθλέτικ στο FA Youth Cup σε ηλικία 16 ετών.

Αφού αποδεσμεύτηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ στις 24 Απριλίου 2014. Με την ένταξή του στην ομάδα, ο Ιωάννου δήλωσε ότι «ο κύριος στόχος μου είναι να κερδίσω τρόπαια, αλλά προφανώς πρέπει να αρχίσω να παίζω. Η ομάδα παίζει σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Europa League, οπότε ελπίζω να παίξω σε μερικούς αγώνες».

Στις 3 Ιουνίου 2016, ο Ιωάννου υπέγραψε τριετή επέκταση συμβολαίου μέχρι τις 31 Μαΐου του 2019. Μάλιστα, μετά την πετυχημένη του σεζόν 2016 με 2017 με τον ΑΠΟΕΛ, ο Νικόλας Ιωάννου έλαβε το βραβείο «Νέος Παίκτης της Χρονιάς» από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Βέβαια, σύμφωνα με το gazzetta, ψηλά στη λίστα των ανθρώπων του Άρη βρίσκεται ο 25χρονος Κύπριος ο οποίος ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ καθώς μεταγράφηκε στον αγγλικό σύλλογο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ για έξι διαδοχικά χρόνια (2014 με 2020) καταγράφοντας 125 αγώνες με συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ στο ίδιο διάστημα κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα.

Όσο για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο και παρότι ξεκίνησε ως βασικό στέλεχος της ομάδας μετρώντας πέντε συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα, δεν βρίσκεται πλέον στο πλάνο του προπονητή της αγγλικής ομάδας, Κρις Χάουτον. Αρχική αιτία ήταν μια τιμωρία του, για να ακολουθήσουν δέκα αγώνες στους οποίους δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments