Τεχνολογία

Η Tesla αλλάζει την κόρνα των αυτοκινήτων της με ήχους κατσίκας

Η Tesla αλλάζει την κόρνα των αυτοκινήτων της με ήχους κατσίκας
Μια ιδιαίτερη αλλαγή ετοίμασε η Tesla για τα αυτοκίνητά της.

Το ότι τα αυτοκίνητα Tesla διαθέτουν πολλά ψηφιακά συστήματα και κομφόρ που επιτρέπουν την άνετη οδήγηση, αλλά και την ασφάλεια του οδηγού είναι γνωστό. Το ότι ο εκκεντρικός επικεφαλής της αμερικανικής αυτοβιομηχανίας Ίλον Μασκ φροντίζει να διαθέτουν ορισμένες φορές και κάποια εξεζητημένα στοιχεία, είναι επίσης γνωστό.

Αλλά αυτή τη φορά ο Μασκ πήγε το πράγμα, ένα βήμα, ή πολλά βήματα παραπάνω, ανακοινώνοντας ότι τα Tesla θα διαθέτουν (μέσω της λειτουργίας  “Boombox” στα εξωτερικά ηχεία των οχημάτων) νέους ήχους κόρνας οι οποίοι είναι μάλλον απίθανοι, και μπορεί να τραβήξουν την προσοχή για τους λάθος λόγους!

«Αλλάξτε τον ήχο της κόρνας σας σε κατσίκα, φίδι, σαξόφωνο, πορδή ή εορταστικά τραγούδια με την τελευταία ενημέρωση λογισμικού Tesla!» ανακοίνωσε στο Twitter ο Ίλον Μασκ χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά σύμβολα! Σύμφωνα δε με τεχνολογικά σάιτ θα υπάρχουν και άλλοι ήχοι, αλλά αν οι κάτοχοι της Tesla δεν αρέσκονται σε καμία από αυτές τις επιλογές (φυσιολογικό…), μπορούν επίσης να ανεβάσουν έως και πέντε δικούς τους ήχους μέσω θύρας USB. Τώρα καταλαβαίνουμε ένα Tesla να παίζει το Jingle Bells, ή σαξόφωνο, αλλά γιατί να παίζει τα «μπέέέ» της κατσίκας, το κροτάλισμα ενός φιδιού ή πολύ περισσότερο τον διόλου ευχάριστο ήχο του αερισμού μόνο ο Μασκ γνωρίζει.

Λίγα λόγια για την Telsa

Η Tesla, inc. (προηγουμένως Tesla Motors) είναι μια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία σχεδιάζει, παράγει και πουλάει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ιδρύθηκε στις 1 Ιουλίου 2003 και είναι εισηγμένη εταιρεία, η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται στον χρηματιστηριακό δείκτη NASDAQ με το σύμβολο TSLA. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013, η Tesla είχε κέρδη, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Tesla απέσπασε για πρώτη φορά την προσοχή του κοινού με την παραγωγή του Tesla Roadster, του πρώτου στην ιστορία πλήρως ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Το δεύτερο όχημα της εταιρείας είναι το μεγάλο πολυτελές Model S, ένα πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές αυτοκίνητο και ακολούθησε το SUV Model X το 2015. Το επόμενο μοντέλο της εταιρείας είναι το compact πολυτελές σεντάν Model 3, που μπήκε στην παραγωγή τον Ιούλιο του 2017. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του Model S ξεπέρασαν το ορόσημο των 100.000 αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή στα 3,5 χρόνια μετά την παρουσίασή του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, έχει πει ότι οραματίζεται την Tesla ως μια ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία, που στοχεύει να προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές για τον μέσο καταναλωτή στο μέλλον. Η τιμή του Tesla Model 3, οι πωλήσεις του οποίου ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2017, ξεκινάει από τα 35.000 δολάρια χωρίς οποιοδήποτε κυβερνητικό κίνητρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments