Ελλάδα

Αίγιο: Αμβρόσιος και Ιερώνυμος Καλαβρύτων έριξαν τον σταυρό στη θάλασσα – Έπεσαν πρόστιμα

Αίγιο: Αμβρόσιος και Ιερώνυμος Καλαβρύτων έριξαν τον σταυρό στη θάλασσα – Έπεσαν πρόστιμα
Αίγιο: Ανταρσία από τους Αμβρόσιο και Ιερώνυμο. Παρενέβη εισαγγελέας και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Στο Αίγιο ο εορτασμός των Θεοφανίων έγινε κανονικά χωρίς να ληφθούν υπόψιν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης. Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος προχώρησαν κανονικά σε ρίψη του Σταυρού στο παλιό λιμάνι της πόλης, παρά την απαγόρευση.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Αλυκής, οι δύο ιεράρχες μετέβησαν στον όρμο του Αιγίου, όπου παρουσία πιστών και δύο κολυμβητών προχώρησαν στον Αγιασμό των θαλάσσιων υδάτων του Κορινθιακού κόλπου.

Το Λιμενικό επενέβη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη και ακολουθήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης της εισαγγελέως. Έπειτα από εισαγγελική εντολή, επιβλήθηκε πρόστιμο στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο για την τελετή ύψους 1.500 ευρώ και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς που βούτηξαν για τον σταυρό.

Δείτε βίντεο:

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης όταν κάποιοι πολίτες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11πμ και επιχείρησαν να πετάξουν τον σταυρό στη θάλασσα για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Η αστυνομία επιχείρησε να επέμβει για να τους εμποδίσει ωστόσο οι πολίτες έριξαν τελικά τον σταυρό στην θάλασσα, όπως αναφέρει το GRTimes.gr. Στη συνέχεια έγιναν προσαγωγές.

Όσοι συγκεντρώθηκαν είχαν και μεγάφωνο από το οποίο κατήγγειλαν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού αποκαλύπτοντας πως είχαν απευθύνει κάλεσμα σε 50 ιερείς προκειμένου να παρευρεθούν στην ρίψη του Σταυρού αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Προσαγωγές

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον 5 προσαγωγές. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του GRTimes.gr τα άτομα ρίχνουν το σταυρό στη θάλασσα και στη συνέχεια προσάγονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες σήμερα, ανήμερα των Θεοφανίων, όπως αναφέρονται στην εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος, είναι τα εξής:

  • Δεν θα γίνει λιτανεία και αγιασμός σε εξωτερικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των ναών
  • Ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων
  • Μέγιστος αριθμός πιστών σε εκκλησίες τα 25 άτομα
  • Μέγιστος αριθμός πιστών σε μητροπολιτικούς ναούς τα 50 άτομα
  • Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε ρητές εντολές στους εφημέριους των ναών της Αρχιεπισκοπής να τελειώσει η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων μέχρι τις 8:30 το πρωί και να γίνει μόνο μια Λειτουργία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments